O persoană iubitoare sau doar o greșeală?

Radarul cercetează orizontul. Zzzt. Zzzt. Zzzt. Fată frumoasă la ora două, plutind prin cantină. Se așază la rând și tu observi cât de bine arată – arată foarte bine. Fiecare băiat care stă la masă cu tine o observă, dar nimeni nu îi știe numele. Este un OFN (Obiect Feminin Neidentificat). Băieții se provoacă unii pe alții să intre în vorbă cu ea.

Între timp, la o altă masă, fetele fac același lucru. Venită direct de la ore, Amanda le povestește despre Josh Hormone.

– Are un zâmbet atât de frumos! chicotește Amanda. Și m-a salutat. Este atât de drăguț!

Inimile încep să bată cu putere și fetele ajung la concluzia că Josh are tot ceea ce o fată și-ar putea dori de la un băiat – este prietenos, amuzant, atent și bine făcut.

Citește 1 Corinteni 13:4-7

Care sunt calitățile pe care ar trebui să le cauți la un băiat sau la o fată?

Când te duci la vânătoare de căprioare, te asiguri că ai în vizor ținta potrivită înainte să tragi. Am auzit ceva… acolo… ceva se mișcă în tufiș. POC, POC! nu este o strategie bună. Vei ști ce ai nimerit numai după ce ucizi acel lucru – poate o căprioară, poate un urs, poate un copac sau poate pe partenerul tău de vânătoare.

Același lucru se aplică și atunci când vânezi băieți sau fete. Nu îți îndrepta inima spre o persoană despre care nu știi dacă este cea potrivită. Și da, contează pe cine pui ochii acum. Genul de persoană de care te îndrăgostești acum va deveni genul de persoană cu care vrei să ai o relație. Și persoana cu care ai o relație devine genul de persoană cu care vrei să îți petreci viața.

„Capitolul iubirii” din Biblie – 1 Corinteni 13 – ne spune ce ar trebui să căutăm la un băiat sau la o fată: răbdare, bunătate, smerenie, bune maniere, altruism și stăpânire de sine. Vrei să țintești pe cineva care iartă, care face ceea ce este bine și care nu se oprește niciodată din a dori ceea ce Dumnezeu știe că este cel mai bine pentru tine și relația voastră. Acel cineva este o persoană total devotată lui Hristos. Iată ținta ta. Nu îți irosi muniția dragostei pe altceva.

Iar aceste calități nu pot fi observate din celălalt capăt al cantinei sau dintr-un salut și un zâmbet într-o sală de clasă. Trebuie să privești o vreme îndelungată pentru a fi sigur că țintești spre o persoană iubitoare și nu faci o greșeală.

[Dragostea] nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr. 1 Corinteni 13:6

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor