Făgăduința pentru azi – 6 iulie

„Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea.” – Psalmii 91:16

În cazul în care nu ştiaţi, într-o ţigară sunt 43 de substanţe chimice care cauzează cancerul. Fumul de ţigară conţine peste 4 000 de substanţe chimice diferite, din care peste 300 sunt nocive. Deci atenţie mare şi în cazul în care nu fumaţi, dar staţi în aerul viciat de fumul de ţigară.

În general, noi credem că ne afectează doar ceea ce facem în mod direct. Considerăm că suntem vinovaţi doar de păcatele pe care le-am săvârşit în mod direct şi că cele săvârşite de alţii nu ne afectează. Dar, în realitate, simplul fapt că privim săvârşirea unui rău în calitate de spectator sau de observator pasiv ne va afecta foarte mult. Vom simţi efectele negative la nivelul concepţiilor de viaţă, la nivelul sensibilităţii noastre faţă de lucruri grave şi ne vom obişnui cu răul, astfel că nu vom mai putea face diferenţa între ce e bine şi ce nu. Nimic din ceea ce se petrece lângă noi nu ne lasă neatinşi. Când ne dă diferite porunci şi avertismente, Dumnezeu ştie că astfel ne protejează şi nu o face din dorinţa de a ne limita bucuria sau libertatea.

Provocare

Fă un exerciţiu de sinceritate şi cercetare: identifică un aspect în care asiști la lucruri rele sau imorale. Cere-I ajutor lui Dumnezeu pentru a părăsi acea zonă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor