Făgăduința pentru azi – 15 iunie

„El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.” – Psalmii 103:5

Ceea ce pentru unii poate fi o delicatesă, pentru alţii este un motiv de îngrijorare. De exemplu, Mel Blanc, „vocea” lui Bugs Bunny, este alergic la morcovi. Alţi oameni sunt alergici la alune, la mirodenii sau chiar lapte.

Ceea ce vine de la Dumnezeu este sigur şi binefăcător. Dificultatea apare atunci când sursele nu ne sunt foarte clare. Lipsa preocupărilor spirituale şi a rugăciunii ne poate afecta sensibilitatea şi putem deveni debusolaţi. Studierea Bibliei în fiecare zi nu este o obligaţie, dar este o necesitate tocmai pentru că noi suntem uşor de păcălit. Satana aduce imediat confuzie în mintea noastră şi ne face nesiguri. Dacă stăm în legătură zi de zi cu Dumnezeu, El va avea grijă să pună în viaţa noastră lucrurile de care avem nevoie şi care ne întăresc. Vigoarea tinereţii vine din legătura noastră cu El; optimismul şi îndrăzneala sunt daruri ale Lui. Dacă vrem să fim independenţi de El, vom ajunge să fim descurajaţi, pesimişti, lipsiţi de energie şi decăzuţi. Nu toate lucrurile care ne plac sunt şi benefice pentru noi, aşa cum nu toate lucrurile care ne fac bine sunt şi plăcute. Plăcerea nu este o regulă pentru a evalua binele.

Provocare

La ce eşti tu alergic? Ai un aliment care îţi face rău? Există vreo persoană pe care nu o suporţi? Gândeşte-te cum ai putea îmbunătăţi relaţia cu acea persoană „nesuferită”. Încearcă să înţelegi mai mult despre acea persoană.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
Articolul următorCaută Înțelepciunea!