Făgăduința pentru azi – 19 ianuarie 2020

„Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire.” – Psalmii 32:7

Coloniile de pescăruşi au paznici desemnaţi, din rândul păsărilor adulte. Dacă sesizează vreun pericol, paznicii dau alarma şi întreaga colonie atacă intrusul. Chiar dacă noi socotim că necuvântătoarele ne sunt inferioare, putem totuși învăța multe lecții din comportamentul lor. Aceste păsări știu că solidaritatea contează. Ele au priceput că nu este suficient doar acordul cu privire la o realitate, ci și acțiunea împreună cu cei ce înțeleg la fel.

De foarte multe ori, Dumnezeu alege să ne ajute prin intermediul unor copii de-ai Lui. Fiecare dintre noi face parte pe rând din cele două categorii: ori putem fi atacați, și avem nevoie de solidaritatea celorlalți, ori suntem în situația de a veni în ajutor. De multe ori, comoditatea ne determină să rămânem pasivi la nevoia celorlalți; de foarte multe ori, neimplicarea noastră în a-i ajuta pe alții ne face să ne simțim singuri în momentele de amenințare ori de criză. Te-ai gândit vreodată că Dumnezeu are nevoie de tine pentru a salva pe cineva? Ești conștient că ai putea face mai mult decât să observi situația prin care trece cineva? Ce zici de ceva mai multă implicare? Cum ar fi să devii mai solidar cu nevoile celorlalți?

Provocare

Fă ceva deosebit astăzi. Privește cu atenție și identifică pe cineva care trece printr-o criză ori o situație dificilă de orice fel. Află în ce fel ai putea fi de ajutor și fă ceva concret în acest sens.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor