Morții vor fi înviați

Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi. – 1 Corinteni 15:52

Vineri, 27 decembrie 1985, a fost o zi de mare tristeţe pentru familia noastră. După patru zile de comă, sora mea Eleda în cele din urmă a trecut la odihnă şi acum venise ziua înmormântării. Înainte de serviciul funebru am mers la casa unde locuise ea. Ajunşi acolo l-am întâlnit pe Henrique, băieţelul ei de trei ani şi jumătate, care se juca inocent de parcă nu se întâmplase nimic. De îndată s-a apropiat de mine şi m-a întrebat: „Unchiule Ronald, ştii că mama mea a murit?” Surprins de această întrebare, am răspuns: „Este adevărat? … Dar unde este mama ta acum?” – „Mama mea este în biserică!” a spus el. „Şi ce se va întâmpla cu ea?” l-am întrebat eu. Răspunsul lui înduioşător a fost: „Mama va rămâne la cimitirul bisericii; dar când Isus Se va întoarce, ea va fi înviată din morţi.”

Cuvintele lui Henrique reflectau explicaţia care i-a fost dată cu privire la ce se întâmpla. Dar fără îndoială, aceste cuvinte erau încărcate de speranţă: „Dar când Isus Se va întoarce…” De fapt, acea speranţă a fost foarte preţuită de creştini de-a lungul secolelor şi a fost o temă prevalentă a predicilor adventiste. Norii groşi ai durerii, plânsului şi disperării par să dispară când auzim imnurile pline de speranţă, precum: „Trâmbiţi su-naţi peste cer şi pământ” şi „Sfântă speranţă” (Imnuri creş tine AZŞ, #483 şi 497).

Aşteptarea celei de-a doua veniri a lui Hristos şi a învierii morţilor nu sunt doar nişte utopii omeneşti sau „veste de salvare” pentru momentele de criză existenţială. Acestea sunt teme predominante în Noul Testament, cu o temelie profetică trainică, o natură puternic hristocentrică şi o relevanţă existenţială profundă. Înfruntând trecerea timpului, această speranţă ajunge până la noi ca o moştenire valoroasă cu un mesaj tot mai pertinent.

A doua venire a lui Hristos este mult mai aproape acum decât atunci când Henrique mi-a spus acele cuvinte înduioşătoare. De aceea, să luăm în serios sfatul lui Pavel: „Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii” (Rom. 13:11-12). În curând, speranţa noastră se va împlini!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video