Lui Dumnezeu Îi pasă de noi

Domnul a zis: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; căci îi cunosc durerile.” – Exodul 3:7

Viaţa poate avea surprize neplăcute! Valdecir Simões Lima doar ce-și luase diploma de licenţă umanistă în teologie la Colegiul Adventist Southwestern și plănuia să mai stea încă puţin în Statele Unite, după patru ani în care nu i-a văzut pe cei dragi. Tatălui lui îi era așa de dor de el, încât chiar i-a cerut să se întoarcă în Brazilia cât mai repede. Valdecir nu a petrecut mai mult de o săptămână cu familia când, duminică, 11 noiembrie 1984, după masa de prânz, tatăl său a avut un atac de cord fulminant și a murit. A fost o experienţă prea frustrantă pentru toată familia.

Pe 29 noiembrie 1984, în timp ce încă era îndurerat de tragica pierdere, Valdecir s-a așezat la biroul tatălui său și a scris versurile portugheze în original ale emoţionantului imn, „Deus Sabe, Deus Ouve, Deus Vê” (Dumnezeu știe, Dumnezeu aude, Dumnezeu vede). Cele două strofe și corul pot fi traduse astfel:

Tu, care te simţi atât de apăsat și de mic,
Întoarce-ţi ochii spre Dumnezeu;
Nu lăsa umbrele întunecate să te înfrângă,
Predă-ţi viaţa lui Dumnezeu.

Dumnezeu știe ce se petrece în sufletul tău,
Dumnezeu aude rugăciunea stăruitoare,

Dumnezeu vede durerea și o calmează,
Dumnezeu face un uriaș din tine.
Dumnezeu știe ce se petrece în sufletul tău,
Dumnezeu aude rugăciunea stăruitoare,
Dumnezeu vede durerea și o calmează,
Dumnezeu știe, Dumnezeu aude, Dumnezeu vede.

Dacă viaţa ţi-a năruit castelele
Pe care le-ai construit în vis,
Nu renunţa la planurile tale frumoase,
Dă-I-le lui Dumnezeu.

În timpul celor mai puternice furtuni din viaţa noastră, putem sfârși prin a ne întreba: „A terminat-o Dumnezeu cu mine? De ce m-a părăsit?” Adu-ţi aminte că Dumnezeu știe prin ce treci și nu te va părăsi niciodată. Lui Îi pasă de tine și are un plan perfect pentru viaţa ta. Doar predă-ţi viaţa Lui și încrede-te în El!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video