Un profet modern

Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci. – Amos 3:7

Willian F. Albright (1891–1971) a fost un cunoscut arheolog american, un învăţat biblic și un filozof care a obţinut 25 de doctorate onorifice. În a doua ediţie a cărţii lui, De la Epoca de Piatră la Creștinism (1957), el se referă la Ellen White ca la un adevărat profet al zilelor noastre. În 2005, Grupul Barna a publicat un studiu naţional american printre pastorii protestanţi. În comparaţie cu pastorii mai în vârstă, cei sub 40 de ani au trecut-o pe Ellen White ca unul dintre scriitorii preferaţi. Pentru adventiștii de ziua a șaptea, ea a fost mai mult decât un autor inspirat, ea a fost un profet inspirat.

Născută în Gorham, Maine, pe 26 noiembrie 1827, Ellen G. Harmon (mai târziu White) a primit prima ei viziune profetică în decembrie 1844, pe când abia împlinise 17 ani. În timpul misiunii ei profetice, ea a primit peste 2 000 de visuri și viziuni profetice. A scris peste 100 000 de pagini și a devenit unul dintre cei mai traduși autori ai tuturor timpurilor. Dar multă lume se întreabă încă: „Dacă tot ceea ce avem nevoie ca să fim mântuiţi se află în Biblie, de ce mai avem nevoie de un profet modern?”

Amos 3:7 declară: „Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.” Dumnezeu a pus la îndemână susţinere profetică de-a lungul istoriei, în special atunci când apăreau lupte mari între adevăr și rătăcire și adevărul trebuia restabilit. De exemplu, când lumea era pe punctul de a fi distrusă de potop, Dumnezeu a chemat pe Noe ca profet și „propovăduitor al neprihănirii” (Geneza 6-8; 2 Petru 2:5). Când Dumnezeu intenţiona să elibereze pe israeliţi din Egipt, El l-a ales pe Moise ca profet și conducător (Exod 3-4; Osea 12:13). Când poporul lui Dumnezeu s-a îndepărtat de El dedându-se la idolatrie, El a trimis mai mulţi profeţi pentru a-i avertiza (2 Cronici 36:15-16). Când sosise timpul ca Hristos să-Și înceapă lucrarea pe pământ, Dumnezeu a trimis pe Ioan Botezătorul pentru a pregăti calea pentru venirea lui Hristos (Matei 3).

În provocările din ultimele zile (2 Timotei 3:1-5; 4:3-4), Dumnezeu a trimis un alt profet – Ellen White – pentru a lua parte la lucrarea de restaurare a adevărului biblic (Daniel 8:9-14; Apoc. 14:6-12). Oricât de valoroase ar fi scrierile ei, ele devin relevante doar pentru cei care le citesc și le studiază sistematic. Deci de ce să nu începi un astfel de plan astăzi?

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video