Frumusețea naturii

Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? – Matei 6:28-30

În sufragerie avem o orhidee naturală foarte frumoasă, care înfloreşte ocazional. Atunci când nu este înflorită, soţia mea, foarte creativă, îi ataşează o orhidee care arată exact ca originalul. Oamenii sunt impresionaţi de frumuseţea ei! Totuşi, oricât de frumoasă ar fi, ar trebui să ne amintim că florile artificiale doar le imită pe cele naturale. Florile artificiale nu sunt vii şi, în consecinţă, nu trec prin misteriosul proces al creşterii. Mai presus de orice, florile artificiale nu poartă amprenta lui Dumnezeu!

În Review and Herald din 27 octombrie 1885, Ellen White spune: „Hristos a încercat să atragă atenţia ucenicilor săi departe de artificial, înspre natural: «Dacă Dumnezeu a îmbrăcat aşa iarba de pe câmp, care astăzi este şi mâine este aruncată în cuptor, cu atât mai mult nu te va îmbrăca El pe tine, puţin credinciosule!» (Matei 6:30). De ce nu a învelit Tatăl nostru ceresc pământul cu maro sau gri? El a ales culoarea cea mai liniştitoare, cea mai acceptabilă pentru simţuri. Cât de mult este înviorată inima, iar duhul obosit este însufleţit atunci când priveşti la pământ, îmbrăcat în hainele sale de un verde viu! Fără acest înveliş, aerul ar fi plin de praf şi pământul ar părea un deşert. Fiecare fir de iarbă, fiecare boboc şi floare înflorită este un semn al dragostei lui Dumnezeu şi ar trebui să ne înveţe pe fiecare o lecţie de credinţă şi încredere în El. Hristos ne atrage atenţia la frumuseţea lor naturală şi ne asigură că cea mai splendidă paradă a celui mai mare rege care a deţinut vreodată un sceptru pământesc nu este egală cu cea purtată de cea mai umilă floare. Tu, care suspini după splendoarea artificială pe care doar bogăţia o poate cumpăra, după picturi costisitoare, mobilă şi îmbrăcăminte, ascultă glasul Învăţătorului divin. El îţi îndreaptă atenţia spre floarea de pe câmp, spre modelul simplu care nu poate fi egalat de măiestria omenească.”

Dumnezeu ne-a dat Sabatul ca o zi specială în care să contemplăm frumuseţea creaţiei Sale (Exod. 20:8-11). Fie ca mesajul tăcut al naturii să te aducă mai aproape de El!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video