Să investim în viitor

Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. – Iacov 1:22

Cea mai bună investiţie pe care noi, ca familii şi biserică, o putem face este în generaţiile viitoare. Acestea vor duce mai departe făclia Evangheliei veşnice când noi nu vom mai fi. În Sabatul din 14 septembrie 1902, Ellen White a ţinut o predică mişcătoare la East Los Angeles Camp-ground (vezi Ms 230, 1902) şi a vorbit despre responsabilitatea noastră ca creştini de a ne educa copiii. Ea a pus accent pe datoria noastră de a-i conduce la Hristos şi de a-i educa prin învăţătură şi exemplu cum să pună în practică stilul de viaţă adventist.

De exemplu, despre felul de a ne îmbrăca, ea spunea: „Te-ai legat direct de Învăţătorul? Apetitul şi pasiunea şi toată vraja îmbrăcămintei, gustul pentru îmbrăcăminte au intervenit şi ţi-au tăiat legătura cu Tatăl tău ceresc? Nu ţi se cere să fii neglijent în îmbrăcăminte. Ţi se cere să te îmbraci simplu, să îţi îmbraci copiii cu simplitate şi să îi înveţi cum să obţină haina neprihănirii lui Hristos, care este fără pată şi fără zbârcitură.”

Despre renunţarea la consumul de carne, ea spunea: „Nu avem nevoie să consumăm carnea animalelor moarte. Nu, noi vom lua hrana aşa cum este, fără să aşteptăm să treacă prin animal şi apoi să consumăm carnea moartă a animalului pentru a ne obţine hrana. Noi vom lua hrana gătită pentru prima dată. Vom lua tot ce putem mai bun şi o vom pregăti în cel mai bun mod pentru a ne da tărie.”

Ellen White a mai pus accent şi pe nevoia de exerciţiu fizic: „Dumnezeu doreşte ca noi să îi învăţăm pe copiii noştri că trebuie să îşi folosească fiecare muşchi şi nerv. Care este problema cu noi? De ce această maşinărie rugineşte din cauza inactivităţii?” Încununând această discuţie, ea a declarat: „Ceea ce ne dorim este mai mult din Hristos şi mult mai puţin din noi. De acest lucru au nevoie taţii şi mamele în căminele lor. Ei au nevoie de blândeţea Duhului lui Dumnezeu, care să vină chiar în inimile lor.”

De obicei, problema noastră este lipsa de echilibru şi angajament. Mulţi dintre noi luăm în serios unele aspecte ale stilului de viaţă adventist şi le ignorăm pe celelalte. Poate avem nevoie să urmăm sfatul lui Hristos: „Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” (Matei 23:23). Haideţi să trăim în conformitate cu toată lumina pe care ne-a dat-o Dumnezeu!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video