Oameni ai cărții

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmii 119:11

Adventiştii de ziua a şaptea obişnuiau să se numească „oameni ai Cărţii”. Mulţi dintre ei urmau planul de citire a Bibliei într-un an şi îşi demonstrau cunoştinţele biblice în dezbateri doctrinare cu alţi creştini. Mulţi adventişti se descurcau foarte bine la concursurile naţionale şi internaţionale de Biblie.

Pe 19 august 1958, finala primului concurs internaţional de Biblie a fost ţinută la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Concursul a fost sponsorizat de Israel Broadcasting Corporation, pentru a comemora a zecea aniversare a naţiunii. Finaliştii reprezentau 15 ţări diferite, provenind din mai multe medii iudaice şi creştine. Premiul a fost câştigat de Irene Santos, o profesoară de 39 de ani din Brazilia.

La al doilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1961), Yolanda da Silva, o profesoară adventistă, soţia unui pastor din Brazilia, a primit al doilea premiu, a trecut apoi la medalia de aur şi pastorul adventist J. J. B. Combrinck, din Africa de Sud, a luat locul cinci. Graham Mitchell, contabil la Sanitarium Health Food Company din Australia, a câştigat al treilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1964).

Manuel Jara Calderon, un adventist din Bolivia, a ieşit pe locul patru la al patrulea concurs internaţional de Biblie (1969). În 1981, Francisco Alves de Pontes (poreclit „Chico Biblia”), un freelancer adventist tot din Brazilia, a câştigat locul doi, după care a trecut la medalia de aur, la fel ca în cazul lui da Silva.

Aceste nume sunt doar câteva nume reprezentative dintre mulţi alţi credincioşi adventişti care au fost şi încă sunt îndrăgostiţi de Cuvântul lui Dumnezeu. Ca familii adventiste şi ca adventişti, noi ar trebui să ne păstrăm bunul obicei de a memora porţiuni din Biblie. Dar mult mai important decât a recita pasaje din Biblie este să o interpretăm corect şi să trăim în conformitate cu învăţăturile ei. Ce dezastru ar fi pentru noi să ajungem să avem un creier mare şi o inimă goală!

Hristos S-a rugat pentru urmaşii Lui: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău; Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17). Abordarea folosită în memorarea Bibliei şi religia noastră intelectuală, oricât ar fi ele de bune, trebuie să fie sfinţite de puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu.

Să lăsăm la o parte criticile şi să ascultăm cu smerenie şi supunere de Cuvântul lui Dumnezeu!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video