O zi norocoasă

Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse. – Geneza 2:3

Încă din vremurile străvechi, numărul „şapte” a fost considerat un simbol al plinătăţii şi perfecţiunii. Climaxul bucuriei şi mulţumirii era definit prin sintagma „în al şaptelea cer”. De aceea nu este deloc surprinzător că asupra zilei de sâmbătă, 7 iulie 2007, apăsau multe aşteptări mistice. Acea dată s-a întâmplat să fie ziua a şaptea a săptămânii, dar şi ziua a şaptea a lunii a şaptea a anului al şaptelea din mileniu. Data din calendar a fost abreviată numeric astfel „7/7/07”.

Jucătorii de noroc şi pariorii au prevăzut că aceasta avea să fie o zi norocoasă. Site-ul web de planificare matrimonială TheKnot.com a avut 38 000 de cupluri pe al căror certificat de căsătorie scrie 7/7/07 – un număr de trei ori mai mare decât al cuplurilor care se căsătoresc în oricare altă zi a anului. În plus, „Live Earth: The Concerts for a Climate in Crisis” au fost ţinute în mai multe locuri din lume.

În multe oraşe din Brazilia, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a organizat evenimente speciale pentru 7/7/07, fiind stabilit ca Sabatul zilei a şaptea să fie „Ziua Internaţională a Bucuriei” (Dia Mundial da Alegria).

Am participat la acea campanie evanghelistică majoră, predicând despre semnificaţia Sabatului, în campusul bisericii de la Universitatea Adventistă din Sao Paolo – Engenheiro Coelho. Ce bucurie să sărbătoreşti Sabatul zilei a şaptea aşa cum spune porunca (vezi Exod 20:8-11)!

Sabatul vine în fiecare săptămână, întrerupând rutina noastră frenetică şi competitivă şi amintindu-ne de priorităţile noastre spirituale. Este templul lui Dumnezeu în timp, care ne spune că viaţa este mai importantă decât lucrurile şi ne invită să petrecem un timp special cu El şi cu semenii noştri. Sabatul este un canal al binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru omenire şi un prototip al Sabatului pe care cei răscumpăraţi îl vor păzi în veşnicie (Is. 66:22-23).

Invitaţia şi totodată făgăduinţa lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă, dacă Sabatul va fi desfătarea ta ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov, căci gura Domnului a vorbit” (Is. 58:13-14).

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video