Niște corzi rupte

Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!?” Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. – Iosua 1:9

De obicei, interpretările muzicale excepţionale sunt rezultatul a trei componente de bază – piesa care este interpretată, calitatea instrumentelor folosite şi aptitudinile artistului care interpretează. Un instrument excelent în mâinile unui interpret mai slab nu va face o diferenţă majoră. Dar pe de altă parte, chiar şi un instrument obişnuit în mâinile unui interpret iscusit poate face o diferenţă majoră. Niccolò Paganini (1782–1840) a fost un violonist şi compozitor italian foarte talentat. Unii chiar îl consideră a fi cel mai faimos maestru violonist al tuturor timpurilor. La data de 31 mai 1794, Paganini şi-a făcut debutul public în oraşul lui natal, Genova, la vârsta de 11 ani. Probabil din cauza sindromului Marfan, degetele lui erau lungi şi flexibile, permiţându-i să folosească tehnici noi şi dificile de interpretare. Dar lui îi mai plăcea şi să îşi impresioneze ascultătorii cu anumite trucuri de virtuozitate. De exemplu, putea să îşi acordeze coarda „La” a viorii cu un semiton mai sus sau chiar să interpreteze piesa sa, „Dansul vrăjitoarelor”, pe o singură coardă după ce în prealabil le tăia cu o foarfecă pe celelalte trei.

Oamenii erau foarte impresionaţi de interpretările lui uimitoare. Unii oameni sunt atât de iscusiţi şi de succes în cariera lor, încât ar putea fi comparaţi chiar cu Paganini. Dar probabil că majoritatea dintre noi suntem ca vioara lui, cu corzile rupte. Dar chiar dacă toate corzile tale s-au rupt, El poate să aducă corzi noi în viaţa ta, dacă este nevoie.

Singura condiţie pentru a interpreta bine este să te pui în mâna Lui şi să Îi permiţi să îşi împlinească voia în viaţa ta, să Îi dai Lui toată cinstea şi slava pentru realizările tale. Făgăduinţa lui Dumnezeu pentru tine astăzi este: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9).

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video