Turism în spațiu

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale –, luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?” – Psalmii 8:3-4

Filosoful german Immanuel Kant (1724–1804) spunea: „Două lucruri îmi umplu mintea cu uimire şi mirare cu cât meditez mai des şi mai stăruitor asupra lor: cerul înstelat de deasupra mea şi legea morală din interiorul meu.” Admiraţia şi curiozitatea umană i-au condus pe astronomi, oamenii de ştiinţă care studiază spaţiul, să pătrundă cât pot ei de mult în minunile universului lui Dumnezeu. Dar până în prezent, astronauţii profesionişti au ajuns doar până la lună, nu mai departe.

În 1961, cosmonautul sovietic Yuri Gagarin a devenit primul om care a zburat în spaţiu. De atunci, Dennis Tito (n. 1940) visa să zboare şi el în spaţiu. În cele din urmă, pe 28 aprilie 2001, s-a alăturat misiunii Soyuz TM-32 şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 22 de ore şi 4 minute, deplasându-se pe orbita Pământului de 128 de ori. Astfel, miliardarul Dennis Tito a devenit primul turist în spaţiu care şi-a finanţat propria călătorie. Dar cât l-a costat această aventură? El a plătit pentru biletul lui nu mai puţin de 20 de milioane de dolari! Să nu uităm că el nu a părăsit orbita Pământului.

La a doua venire, copiii credincioşi ai lui Dumnezeu din toate veacurile şi din toate locurile din lume vor fi duşi prin văzduhul înstelat spre cer (Ioan 14:1-3). Ni se spune că această călătorie în spaţiu, de pe Pământ până la cer, va dura „şapte zile” (Scrieri timpurii, p. 16). Unii oameni spe-culează că este nevoie de o săptămână pentru ca cei care nu au păzit niciodată Sabatul să o poată face înainte de a intra în sfera cerească. În imaginaţia lor, acel Sabat va fi păzit pe o altă planetă. Dar nicăieri în Biblie sau în scrierile lui Ellen White nu se sugerează această idee. Ea spune doar că această urcare înspre cer va dura şapte zile. Cât trebuie să plătim? Nimic, pentru că Dumnezeu a plătit deja!

În timp ce zboară în spaţiu, astronauţii sunt limitaţi la spaţiul din navă, având alături doar câţiva colegi. Prin contrast, sfinţii vor fi luaţi la cer cu mijloacele de transport ale lui Dumnezeu, bucurându-se de compania tuturor celor răscumpăraţi de pe pământ, dar şi de compania sfinţilor îngeri şi chiar a lui Isus Hristos. Nicio strădanie sau realizare omenească nu poate fi comparată cu acea recompensă supremă. Prin harul lui Dumnezeu, tu şi cu mine vom fi acolo!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video