Recunoștință

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

Viaţa devine mai plină de semnificaţie şi mai atractivă atunci când este înfrumuseţată de haina recunoştinţei. William Arthur Ward spunea că „recunoştinţa poate transforma zilele obişnuite în zile ale recunoştinţei, poate face ca sarcinile de rutină să fie o adevărată bucurie şi poate schimba oportunităţile obişnuite în binecuvântări”. Vântul competiţiei, a cererilor şi a criticismului a transformat lumea noastră într-un loc rece. Totuşi, cuvintele amabile de apreciere şi recunoştinţă pot încălzi atmosfera din jur şi pot face o diferenţă imensă în vieţile celor din jurul nostru. Dar să nu uităm că recunoştinţa este asemenea unei flori care înfloreşte doar când nu aşteptăm nimic şi apreciem totul.

Astăzi, 11 ianuarie, este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, care nu trebuie confundată cu Ziua Recunoştinţei, sărbătorită în Statele Unite, Canada şi alte câteva ţări din lume, în a patra zi de joi din luna noiembrie. Originea cuvântului „mulţumesc” nu este foarte clară.

Unii sugerează că companiile producătoare de felicitări promovau această sărbătoare pentru a-şi mări vânzările. Indiferent de originea sa, această zi este o ocazie bună ca să reflectăm la un subiect important.

Există cel puţin trei niveluri de recunoştinţă. Cel dintâi şi cel mai superficial nivel este cel retoric, când cineva spune „mulţumesc” fără să se gândească prea mult la ce spune. Al doilea nivel, puţin mai profund, este cel sincer, în care persoana simte şi demonstrează recunoştinţă pentru anumite daruri sau fapte. Al treilea şi cel mai semnificativ nivel este nivelul stilului de viaţă, în care persoana este permanent recunoscătoare, chiar şi în cele mai nesemnificative detalii ale vieţii. Apostolul Pavel spune că noi ar trebui să „mulţumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tes. 5:18).

Prea adesea ne reținem cuvintele de apreciere până când cel care le merită nu mai este cu noi. Dar pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de tine pentru că ai ales să citeşti aceste devoţionale scrise de mine. Aş vrea să te încurajez şi pe tine să trimiţi un bileţel de mulţumire cuiva special, care a făcut diferenţa în viaţa ta şi persoanei care probabil încă te susţine. Cuvintele tale de apreciere pot lumina cărarea celor care te iubesc şi cărora le pasă de tine. Fii recunoscător astăzi şi în fiecare zi!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video