Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta?

Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

Răspunsul tău la întrebarea de mai sus va determina în mare măsură reuşita sau eşecul tău în viaţă. Psihologii spun că ceea ce crezi despre tine este condiţionat de ceea ce crede cea mai importantă persoană din viaţa ta despre tine. Dacă acea persoană îţi spune că eşti frumoasă, te simţi frumoasă; dacă se comportă cu tine ca şi cu un prost, vei crede că eşti prost; dacă ea pune preţ pe tine, vei simţi că ai valoare. Am putea spune că această persoană este ca o oglindă în care priveşti şi îţi vezi virtuţile şi defectele. Cazul lui Albert Einstein explică perfect ce vreau să spun.

Într-o zi, tatăl lui Albert l-a întrebat pe directorul şcolii ce carieră ar fi mai potrivită pentru fiul lui. Directorul i-a dat următorul răspuns: „Nu are importanţă. Albert nu va reuşi niciodată.” Un alt profesor spunea despre Einstein că e ca un „câine leneş”. Într-un final, comisia şcolară a hotărât că nu merita să îl mai ţină la şcoală, aşa că l-au exmatriculat (Jess Brallier, Who Was Albert Einstein [Cine a fost Albert Einstein], pp. 14, 21). Dacă profesorii ar fi fost cele mai importante persoane din viaţa lui Einstein, lumea ar fi pierdut privilegiul de a-l cunoaşte pe unul din cele mai strălucitoare genii ale secolului XX. Dar, din fericire pentru el şi pentru noi, Albert a ştiut să îşi aleagă preferaţii şi niciodată nu i-a pus pe aceşti profesori pe primul loc în viaţa lui.

Ştii de ce a reuşit Albert Einstein să depăşească aşteptările celor care credeau că era condamnat la eşec? Pentru că mama lui întotdeauna s-a comportat cu el ca şi cu cea mai inteligentă persoană pe care a cunoscut-o vreodată. Deoarece ea era cea mai importantă persoană din viaţa lui, Albert întotdeauna a crezut că este un tânăr strălucitor, puţin conta ce spuneau profesorii. Acest lucru l-a stimulat să se situeze întotdeauna deasupra părerii negative pe care alţii o aveau despre el.

Deşi mama lui Albert a făcut o treabă foarte bună cu el, totuşi ar trebui să fii convins că Dumnezeu trebuie să fie cea mai importantă persoană din viaţa ta. Să vedem ce ni se spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc… Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5). Îţi dai seama? Eşti preţios, iubit, demn de onoare. Aceasta este oglinda în care trebuie să priveşti. Dacă Dumnezeu crede astfel despre tine, atunci cu siguranţă eşti o persoană genială!

#amvaloare #dragostealuiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video