Sculptorul de creiere

Leon Dănăilă

Mândria unui om îl coboară, dar cine este smerit cu duhul capătă cinstea. (Proverbele 29:23)

„Am credinţă că, prin mine, Dumnezeu îi ajută pe bolnavii respectivi. Dumnezeu mi-a dat creier, mi-a dat mâini, mi-a dat judecată, iar eu trebuie să le utilizez pentru binele omului.” Leon Dănăilă este un om care ne dă o lecţie de viaţă preţioasă: aceea a modestiei şi a simplităţii, indiferent de culmile pe care le atingi în viaţă.

S-a născut la data de 1 iulie 1933, în Darabani (Botoşani), într-o familie de ţărani săraci: mama avea patru clase, iar tatăl era neştiutor de carte. Deşi nu excela la învăţătură, la ştiinţe ale naturii avea întotdeauna note de 10.

Leon Dănăilă a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în 1958. În 1961, ocupă postul de neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din Bucureşti, iar din 1981 este medic primar neurochirurg şi şef al Secţiei VII de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie de la acelaşi spital.

Este membru a numeroase societăţi ştiinţifice internaţionale, a scris peste 40 de cărţi de specialitate, are 18 brevete de inventator şi peste 35 000 de operaţii la activ. A fost primul doctor care a introdus în practica medicală laserul şi microscopul operator. În anii 1980, a produs o revoluţie. „Am făcut o statistică a operaţiilor de anevrisme cerebrale care sunt cele mai frecvente. Mortalitatea era de 49%. Iar în domeniul neurinoamelor de acustic, sărea de 51%. Eu, cu ajutorul microscopului operator, am redus mortalitatea la anevrisme până la 3-4%, iar la neurinoame la 4%”, a declarat profesorul.

Leon Dănăilă este un om modest, care vorbeşte cu nostalgie de viaţa ce i-a fost dăruită de bunul Dumnezeu.

Monalisa Ivaşcu, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video