Temperatura dragostei

Daniel Gabriel Fahrenheit

Deci, ca anii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii din toată inima… (1 Petru 1:22)

Te invit azi să te gândeşti când ai folosit ultima dată termometrul pentru a-ţi măsura nu temperatura, ci dragostea pentru semeni. Cineva mi-a spus odată că va veni o vreme când vom culege curaj din laşitatea altora, căldură din răceala lor şi dragoste din indiferenţa lor. Dumnezeu este dragoste. E sursa de unde putem să ne încărcăm cu rezerve de iubire. Vreau ca iubirea să curgă în doze mari în sufletele celor din jur. Îţi doreşti şi tu asta? Atunci, la treabă!

Îmi place mult istoria fizicianului şi inginerului german Daniel Fahrenheit, născut la 24 mai 1686, în Polonia. Acesta este cunoscut pentru inventarea termometrului cu alcool şi a celui cu mercur, dar şi pentru introducerea scalei termometrice care-i poartă numele.

Fahrenheit şi-a început studiile în chimie la Amsterdam, după ce părinţii lui au murit în urma ingerării de ciuperci otrăvite. Interesul lui pentru ştiinţele naturii, pornind de la această întâmplare nefericită, l-a condus spre studiile şi experimentele avansate.

Din 1717, Fahrenheit s-a mutat la Haga, unde a construit barometre, altimetre şi termometre. A fost primul care a utilizat mercurul ca lichid termometric şi a fabricat primele termometre de dimensiuni reduse, ce puteau măsura temperatura umană şi temperatura atmosferică până la 96 de grade. Totodată, a realizat o formă îmbunătăţită a hidrometrului. Până la trecerea la scala Celsius, scala Fahrenheit a fost folosită în toată Europa. Aceasta este utilizată încă în Statele Unite şi Belize şi, ceva mai rar, în Marea Britanie şi Canada.

Felicia Boghiu, San Francisco

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor