FRUMOASELE TUFE

Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie.
Evrei 4:16

În această dimineață, m-am oprit în drumul meu în fața a două tufe de flori. Una era sufocată de liane, care se împletiseră strâns în jurul tufei. Părea că lianele o sugrumau, în timp ce micile sale flori se luptau curajoase să își găsească drumul spre soare. Nu departe, luxuriantele flori roz strălucitoare ale celuilalt tufiș păreau să zâmbească în soarele dimineții, în timp ce împrospătau lumea.

Îmi amintesc de parabola lui Isus despre semănător: „Alții sunt cei înfățișați prin sămânța căzută între spini; aceștia sunt cei ce aud Cuvântul, dar năvălesc în ei grijile lumii, înșelăciunea bogățiilor și poftele altor lucruri, care îneacă Cuvântul și-l fac astfel neroditor” (Marcu 4:18,19). 

La fel ca primul tufiș, experimentăm adesea lianele sufocante ale grijilor acestei lumi, care încearcă să blocheze lumina soarelui și să înăbușe viața abundentă pe care Isus ne-a promis-o. Dacă suntem cinstiți, uneori aceste liane sunt autoprovocate și ne lasă cu răni autoprovocate, încălcând direct Legea lui Dumnezeu.

Antidotul pentru ca viața să nu fie înăbușită se găsește în căutarea Domnului la scaunul milei. „Acolo Mă voi întâlni cu tine; și de la înălțimea capacului ispășirii, dintre cei doi heruvimi așezați pe chivotul mărturiei, îți voi da toate poruncile Mele pentru copiii lui Israel” (Exodul 25:22).

Numele tronului harului, în originalul ebraic, este kapporeth. Aici este locul în care datoriile sunt anulate, greșelile sunt acoperite, păcatele sunt iertate și relațiile sunt restabilite. Ai nevoie să te întâlnești cu Mântuitorul la tronul harului? Cu toții avem nevoie! Să nu ezităm și să nu întârziem, prietenii mei. El este milostiv. El ne va salva.

„Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:16).

Doamne, noi suntem fiicele Tale. Apropie-Te de noi și eliberează-ne de tot ceea ce ne-ar putea înăbuși și împiedica creșterea! Fie ca noi să înflorim în frumusețe pentru gloria Ta!

autor: Jessy Quilindo

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video