TU SPUI RISC, EU SPUN CREDINȚĂ

Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută.
Evrei 11:6

Facem mii de alegeri în fiecare zi. Și, uneori, în timpul procesului de decizie, poate apărea un moment de „ce-ar fi dacă”. Ce-ar fi dacă aș purta asta în schimb? Dacă aș merge acolo sau aș face asta? Dacă mă întâlnesc cu această persoană sau dacă m-aș fi căsătorit cu acea persoană? Ce se întâmplă dacă iau o decizie greșită? Suntem programați să fim precauți și este normal să medităm la „ce-ar fi dacă” analizând toate riscurile implicate, argumentele pro și contra. Însă este vital să nu trecem cu totul de partea acestui „ce-ar fi dacă” sau să ne gândim prea mult timp și să ajungem să ratăm oportunități în timp ce trăim în indecizie.

Fratele meu a împărtășit odată o mărturie despre cum a luat la ocazie un străin într-o zonă periculoasă din Africa de Sud. Mama l-a întrebat: „Ce s-ar fi întâmplat dacă te-ar fi ucis, lăsându-ți fiii orfani? Nu ar fi trebuit să faci asta. Atât de multe lucruri ar fi putut merge prost”. A continuat, enumerând toate „ce-ar fi fost dacă”. Fratele meu a răspuns simplu: „Mamă, și ce-i cu toate aceste posibile situații? Nu există întotdeauna un risc?”

În timp ce încercam să înțeleg cât de dezinvolt putea fi în legătură cu ceea ce făcuse, a continuat: „Când ne gândim mai puțin la toate aceste situații ipotetice, ne vom bucura mult mai mult de viață.” Mama a întrebat: „Deci, te-ai rugat înainte de a-l lăsa să intre?” El a râs. „Nu, nu am făcut-o. Știam că Dumnezeu mă va proteja. Sunt convins că petrecem prea mult timp rugându-ne atunci când este timpul să acționăm, mai ales când Dumnezeu a oferit deja mijloacele. Când cineva este flămând, ar trebui să ne rugăm pentru el sau să-i dăm mâncare?”

Acest lucru m-a lăsat fără cuvinte. Mi-am dat seama că povestea lui nu era despre asumarea unui risc, era mai degrabă o chestiune de credință în acțiune. Dumnezeul care a creat cerurile și pământul a riscat totul pentru noi. El a permis ca Fiul Său să moară pentru noi, pentru ca noi să putem fi salvați. A fost un risc pentru că este alegerea noastră dacă Îl acceptăm sau nu. Asta mă face să mă întreb: Sunt o femeie credincioasă? Îmi asum vreun risc pentru Isus? Îmi lipsește credința atunci când trebuie să iau o decizie? Când va veni timpul, voi fi și eu dispusă să risc totul? Fie ca Dumnezeu să continue să ne crească credința!

autor: Kelsey Dawn Negre

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor