ESTE DECIZIA TA

Lărgește locul cortului tău și întinde învelitoarele locuinței tale! Nu te opri! Lungește-ți funiile și întărește-ți țărușii!
Isaia 54:2

Din momentul în care deschidem ochii dimineața, începem să luăm decizii. Luarea deciziilor nu este un lucru nou, cu toții o facem. Toți cei care L-au acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor cunosc importanța de a începe fiecare dimineață cu El. Matei consemnează: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Da! Acesta este secretul.

Isus ne-a arătat ce poate deveni umanitatea atunci când se unește prin credință cu divinitatea. Partea noastră este să urmăm exemplul Său, să decidem în fiecare zi să credem în promisiunile din Cuvântul lui Dumnezeu și, cu ajutorul Lui, să ne ridicăm deasupra circumstanțelor care ne apar în cale. Dumnezeu nu poate lua aceste decizii în locul nostru. Noi decidem ce gânduri ne controlează mintea, ce cuvinte sunt rostite. Dumnezeu vrea să ne binecuvânteze în fiecare dimineață. El a promis să facă acest lucru. Puterea Sa este la dispoziția noastră, dar noi decidem dacă vom accepta sau nu tot ceea ce ne oferă El. 

Fiți foarte atente cu ce vă hrăniți mintea. Înmagazinați mai multe gânduri pozitive decât negative? Nu puteți lua decizii bune dacă vă hrăniți mintea cu gânduri negative. Alegeți-vă atitudinea pentru ziua respectivă. Spuneți-vă: „Mă voi bucura de ziua mea. Voi fi fericită. Voi zâmbi și voi fi iubitoare. Astăzi aleg să fiu mulțumită, chiar dacă trebuie să mă confrunt cu circumstanțe negative.” Putem să trăim o viață de abundență în Isus Hristos. 

Fiți înțelepte, luați decizii bune, nu ascultați de minciunile lui Satana. Trăiți deasupra problemelor vieții cu o atitudine pozitivă. Nu uitați, circumstanțele nu ar trebui să vă determine atitudinea, ci mai degrabă atitudinea voastră ar trebui să determine modul în care vă veți înfrunta viitorul. Ne vom confrunta cu dificultăți în fiecare zi. Dumnezeu nu le va înlătura întotdeauna. În schimb, El le va folosi pentru a ne face mai puternice și pentru a aduce ceva nou în viața noastră. Prin harul lui Dumnezeu, putem învăța să fim recunoscătoare pentru dificultățile noastre, deoarece, dacă le permitem, ele ne vor învăța multe. 

Fie ca Dumnezeu să ne ajute astăzi să-L imităm pe El, lăsând în mâinile Lui toate detaliile vieții noastre. Să ne predăm deciziile la picioarele crucii. Isus ne spune astăzi: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

autor: Teresa Dixon

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor