PROBLEME CU PAIUL ȘI BÂRNA

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi  cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?
Matei 7:1-3

Bătrânei cum am ajuns eu și soțul meu, seara trecută ne-am culcat în jurul orei 22, oră care, întâmplător, a fost și momentul în care au început focurile de artificii din vecinătate. În toți anii în care am locuit aici nu am mai auzit niciodată o asemenea celebrare a Anului Nou. Efectele locale ale pandemiei din anul precedent au părut să creeze o dorință în plus pentru orice fel de schimbare în comunitatea noastră. Dar ce m-a enervat a fost că au pus muzică până la ora 2 dimineața.

De obicei, vecinii mei sunt foarte respectuoși și nu mă deranjează muzica tejano (stil de muzică populară care contopește influențe mexicane, europene și americane, n.r.) pe care o ascultă în timpul sărbătorilor; mă face să îmi fie poftă de tacos, ceea ce, la fel, nu mă deranjează. Dar asta nu era muzică tejano. Era un fel de muzică de petrecere modernă, deranjantă. Supărată, m-am întors pe partea cealaltă și am ridicat pumnul către ei. Totuși, plângerile mele nu au schimbat nimic. Somnul mă ocolea.

În timp ce mă străduiam să mă trezesc, urechile mele încercau să prindă sursa întreruperii somnului meu. Ar trebui să bat politicos la ușa din față sau să dau buzna în curtea din spate pentru a le atrage atenția? Cum ar trebui să îi cert? Atunci, un val și mai mare de enervare amenința să mă cufunde într-o inundație de iritare.

Soțul meu s-a întors în pat, simțindu-mi exasperarea, în timp ce eu l-am prins cu o mână de braț, iar cu cealaltă am exclamat: „Este radioul nostru!”

El a tras din perete firul acelui aparat, ca și cum nu ar fi fost numai cauza câtorva ore de supărare, ci refularea frustrărilor din întreg anul precedent. Într-adevăr, cred că aceasta a fost mișcarea definitorie care ne-a trecut în Noul An, nu coborârea globului, ca în New York (sau a cartofului, dacă locuiești aici, în Idaho), nici darea unei pagini din calendar. Nu, prieteni, a fost închiderea ceasului nostru cu alarmă/radio!

Iar hotărârea mea de Anul Nou?

Voi avea mai multă grijă să văd bârna din ochiul meu decât paiul din ochiul vecinului.

autor: Wendy Williams

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor