PLANUL MĂREȚ AL LUI DUMNEZEU

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
Ieremia 29:11

De fiecare dată când conduc pe lângă un anumit restaurant Taco Bell din Bowie, Maryland, mă gândesc: Îmi aduc aminte de vremea când clădirea aceea era doar un plan.

Când lucram ca reporter de ziar, aveam acreditare la Primăria orașului Bowie. Îmi aduc aminte de ședința în care acel nou Taco Bell a fost doar o idee propusă de dezvoltatori membrilor consiliului orașului. Încă îmi amintesc cum echipa de planificare și-a expus cazul și apoi cu îndemânare a convins membrii consiliului de ce ar fi o idee bună să se construiască și să se deschidă un nou Taco Bell în Bowie. A durat aproape doi ani ca acea clădire să fie construită, dar, imediat ce ușile restaurantului s-au deschis, oamenii s-au îngrămădit acolo. Știu asta pentru că văd mașini în parcare de fiecare dată când trec pe lângă el. Mă uimește modul în care o idee pe hârtie s-a transformat într-o realitate care aduce bucurie în inimile atâtor oameni cărora le place să mănânce!

Toate acestea mă duc cu gândul la o lecție spirituală. Dumnezeu ne cunoaște înainte de a fi chiar și o idee în mințile părinților noștri; Dumnezeu știe cine suntem (vezi Psalmul 139 și Ieremia 1:5). El vede întregul potențial pentru povestea vieții noastre și are un plan cuprinzător pe care să îl urmăm în timp ce El ne conduce pașii.

Planurile lui Dumnezeu pentru noi sunt bune și, indiferent de cât de mult ne străduim să ne aducem la îndeplinire planurile, planul lui Dumnezeu pentru viețile noastre este cel care se îndeplinește întotdeauna (Proverbele 16:9). Noi facem planurile, dar Dumnezeu ne conduce pașii.

Aspectul meu preferat din munca de jurnalist este să văd cum un articol pe care l-am scris despre un plan pentru un restaurant, parc sau un alt loc în care oamenii se întâlnesc, începe doar ca o idee pusă pe hârtie, și, dacă se aprobă, este construit și deschis publicului.

Este special să vezi cum un lucru începe cu etapele preliminare și apoi să privești cum se dezvoltă într-un loc care îi bucură pe oameni. Mă ajută să îmi imaginez cum Se simte Dumnezeu când Se gândește la noi, când ne permite să fim creați, să ajungem în lumea aceasta și să creștem spre tot ceea ce El ne-a chemat să fim în această viață.

autor: Alexis A. Goring

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor