VEZI BINE?

Dar Domnul nu v-a dat minte să pricepeţi, nici ochi să vedeţi, nici urechi să auziţi până în ziua de azi.
Deuteronomul 29:4

Eram concentrată pe problemele mele. Multe lucruri nu erau cum doream eu să fie. Exista o prăpastie mare între dorința mea și realitate. Finalizam proiectele. Păreau perfecte, dar, de fapt, nu erau și s-au transformat într-un coșmar. Totuși, Domnul nu m-a abandonat niciodată și am învățat o nouă lecție.

Cum să vezi bine atunci când ai necazuri? Dumnezeu întotdeauna ne invită să cerem și ne promite că vom primi. Mă rog să primesc ochi noi, mai spirituali. Îl rog pe Domnul să mă ajute să văd lucrurile așa cum le vede El – prin ochii cerești.

Ochii mei omenești au două probleme. Ei se limitează la aparențe, dorințe și probleme. Întotdeauna „mă îndrăgostesc” de lucruri care îmi modifică judecata. Ochii mei nu sunt niciodată satisfăcuți. Întotdeauna vreau mai mult. „După cum Locuinţa morţilor şi adâncul nu se pot sătura, tot aşa nici ochii omului nu se pot sătura” (Proverbele 27:20). De aceea trebuie să continui să lucrez la caracterul meu.

Mă rog să am temperanță, evlavie, răbdare, dragoste, altfel voi rămâne oarbă. „Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţit de vechile lui păcate” (2 Petru 1:6-9). Realitatea ne poate dezamăgi uneori, în special atunci când ai un vis. Este timpul să continui să crezi că ceea ce îți dorești va veni. Păstrează-ți speranța!

Totuși, pentru a vedea bine trebuie să ascult și vocea lui Dumnezeu pentru a-mi sincroniza voința cu cea a Lui. De aceea, momentul meu preferat din timpul meu zilnic de rugăciune este acela în care Îl las pe Dumnezeu să îmi vorbească. Îi cer un mesaj pentru ziua care începe și îmi deschid Biblia. Primesc putere și călăuzire pas cu pas. Doar trebuie să Îi ascult vocea, deschizând Cuvântul Său.

Vreau să împărtășesc cu tine mica mea rugăciune: Doamne, dă-mi ochii Tăi pentru a vedea la fel cum vezi Tu oamenii sau situația în care mă aflu. Am obosit să fiu tristă, mânioasă sau disperată. Vino, ajută-mă, am nevoie de o schimbare reală. Arată-mi calea de ieșire. Amin!

Pentru a vedea bine trebuie să muncim mereu pentru că dușmanul ne vrea orbi. Repetă-ți întotdeauna: „Victoria Îi aparține lui Isus, inamicul deja a căzut.” Apoi stai întotdeauna mai aproape de El.

autor: Lynn Mazarin

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor