JOCUL NUMIT „VIAȚĂ”

Dar Domnul este turnul meu de scăpare, Dumnezeul meu este stânca mea de adăpost.
Psalmii 94:22

Împreună cu soțul meu ne place să jucăm Qwirkle; un joc care folosește culori și forme. Se câștigă puncte în funcție de cât de multe cuburi de culoarea și forma potrivită sunt într-o configurație acceptabilă. 

Este provocator și distractiv. Uneori, o persoană câștigă cele mai multe puncte la începutul jocului, dar nu ajunge neapărat câștigătoare. Diferiți jucători pot conduce pe parcursul jocului sau unul poate domina întregul joc. Uneori, jucăm Qwirkle destul de des, iar alteori pot trece luni fără să jucăm.

Cu toții suntem implicați într-un joc, jocul vieții. Nu este un joc pe care am ales să îl jucăm. Dacă suntem în viață, suntem în joc. Îl jucăm în fiecare oră a fiecărei zile. Alegerile pe care le facem determină, în mare parte, cât de bine merge jocul. Chiar și când luăm o decizie uneori apar efecte adverse. Lumea în care trăim este păcătoasă. Adversarul nostru, diavolul, se bucură din a ne aduce în viață suferință, ispite și tot felul de evenimente descurajante pentru a ne împiedica să fim câștigători.

Spre deosebire de jocul de Qwirkle, vestea bună este că fiecare poate fi câștigător în jocul vieții. La fel ca în orice joc există principii care, dacă le urmăm, duc la un final împlinitor. Pe deasupra, nu este nevoie să jucăm jocul acesta fără călăuzire. Indiferent de cât de slab jucăm jocul la început, putem să ne predăm viețile lui Dumnezeu și El ne va călăuzi, ne va încuraja și ne va da putere. El a promis că va fi cu noi la fiecare rundă. Se bucură să ne facă câștigători și ne asigură în Isaia 41:10 că nu trebuie să ne fie teamă sau să fim descurajați, pentru că El este Dumnezeul nostru care ne va întări și ne va ajuta la fiecare pas de pe cale.

Aceste făgăduințe nu ne dau asigurarea că fiecare zi va decurge exact așa cum plănuim sau sperăm, că va fi dulce și ușoară. Ce ne spun ele însă este că nu ne luptăm singuri. Creatorul universului ne cunoaște și ne iubește pe fiecare atât de mult, încât a ales să ne fie alături în fiecare moment al zilei. Intenția Sa este să ne transforme pe fiecare în câștigători. Depinde de noi dacă vom folosi puterea Sa pentru a primi biruința în acest joc numit viață.

autor: Marian Hart-Gay

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor