CUVERTURILE MATLASATE ȘI CREȘTINII

Dar, mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.
Coloseni 3:14

Petrecerile cu ceai erau o bucurie când eram copil, chiar dacă puteam bea doar apă și ne prefăceam că este ceai. Așa că am fost surprinsă când echipa noastră de la Misiunea Femeii a decis să organizeze o petrecere cu ceai adevărată în sala de mese a bisericii. 

După multă planificare, toate erau gata în ziua stabilită. Pe mese erau așezate diverse ceainice și decorațiuni frumoase. Gustările erau cele tipice pentru petrecerile cu ceai de pe vremuri: prăjiturele și alte dulciuri, sendvișuri gustoase, diverse aperitive și, bineînțeles, o varietate de ceaiuri din plante.

Oaspeții au fost informați că în timpul întâlnirii vor face o cuvertură matlasată de la început la sfârșit, cu excepția dosului cuverturii care fusese pregătit dinainte.

Toți au decorat cu carioci pentru stofă pătratele de material tăiate dinainte. Nu aveau niciun design comun. Pe măsură ce fiecare persoană își termina desenul, ducea materialul unor doamne cu mașini de cusut, care apoi coseau pătratele la un loc.

Dintr-un singur pătrat de material nu poți face o cuvertură matlasată. Dacă faci curățenie în casă, poți să îl folosești ca o lavetă de șters praful. Dacă mănânci și îți cade mâncare pe bărbie, poți să îl folosești ca șervețel. Dacă strănuți, poți să îl folosești ca o batistă. Dar nu îl poți folosi ca o cuvertură.

Cuverturile matlasate sunt făcute din multe bucăți de material, fiecare de diferite mărimi, culori și forme. Așezate una lângă alta, fiecare bucată le unește pe cele din jurul ei. Fiecare parte aduce ceva interesant și frumos întregului. Nu există vreo bucată mai importantă decât celelalte. Toate sunt necesare și toate aduc ceva special și unic. Când sunt cusute împreună, ele formează o cuvertură frumoasă. 

O cuvertură matlasată și familia bisericii au câteva calități în comun. Ai un grup de creștini de diferite mărimi, forme și culori. Ei îi sprijină pe cei din jurul lor. Fiecare membru este important și aduce o contribuție specială și unică. Strânși laolaltă de dragostea creștină ei duc și altora căldura prieteniei, mângâiere în încercări și dragostea lui Isus.

Este surprinzător ce se poate învăța despre trăirea creștină de la o simplă cuvertură.

autor: Marcia Mollenkopf

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor