NU VOI UITA NICIODATĂ

… El Îşi aduce pururi aminte de legământul Lui.
Psalmii 111:5

Există un cântec din copilărie de care îmi aduc aminte, cu un refren repetitiv, care sună cam așa: „Oh, oh, oh, ce a făcut El pentru mine!” Dacă memoria mă ajută, se încheie cu: „Nu voi uita niciodată ce a făcut El pentru mine!” Mi‑am amintit de acest cântec atunci când mi-am revizuit viața, în special ultimii șaisprezece ani, cu pauză în septembrie 2005.

Septembrie 2005: făcusem o tomografie și primisem, între timp, rezultatul. În sfârșit, soțul meu, restul familiei mele și eu puteam să respirăm ușurați – cancerul de colon pentru care ne rugasem bătuse în retragere prin mila Mântuitorului meu iubitor și grija soțului, a fiilor și a familiilor lor, a medicilor și a minunaților prieteni.

La câteva luni după primirea veștii celei bune, m-am adresat din nou chirurgului nostru și i-am solicitat o inversare a colostomiei. Timp de opt luni avusesem un „ghimpe” care îmi amintea că trupul meu nu funcționează normal. Totuși, îmi păstrasem speranța că, într-o zi, toate se vor termina și voi putea să mă întorc la viața normală.

Chirurgul meu nu a recomandat o inversare. „Cred că păstrarea colostomiei va fi mult mai puțin problematică decât o inversare”, mi-a spus el. Nu mi-am putut imagina viața, postinversare, și nici nu am cerut detalii. În cele din urmă, chirurgul a onorat cererea mea. A efectuat procedura, cu condiția să-mi asum responsabilitatea cu privire la ce putea interveni.

Chirurgul meu a fost parțial corect. Aceste lucruri care pot fi etichetate ca problematice le numesc provocări, nu probleme. Trăiesc zilnic aceste provocări, și uneori îmi ocupă toate ziua – și locul în care îmi petrec cea mai mare parte din viață este acasă. Totuși, mă gândesc din nou la cuvintele cântecului: „Ce a făcut El pentru mine” și continuă să facă pentru mine. Pentru orice provocare ivită pe cărare Dumnezeu a venit cu o soluție, o soluție care să-mi permită să las confortul de acasă și chiar să mă aventurez ocazional în afara casei.

Peste ani, am fost binecuvântată cu venirea pe lume a șase nepoți, un lucru remarcabil, dată fiind apropierea mea atât de strânsă cu moartea. Chirurgul mi-a spus la un an după recuperarea mea că nu a crezut niciodată că voi supraviețui. Detaliile lucrării pe care a făcut-o Dumnezeu pentru mine în această călătorie, în mijlocul tuturor provocărilor, sunt uimitoare. Nu voi uita niciodată ce a făcut El pentru mine!

Marea I. Ford

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor