ARITMETICA MINUNATĂ A LUI ISUS

„Când am frânt cele cinci pâini la cei cinci mii de bărbaţi, câte coşuri pline cu firimituri aţi ridicat?” „Douăsprezece”, I-au răspuns ei.
Marcu 8:19

Vă aduceți aminte de problemele de aritmetică pe care vi le dădeau în clasă profesorii, când erați la școală? Unii elevi prindeau din zbor principiile aritmeticii, alții se luptau cu ele. Pentru unii elevi cărora nu le plăcea să citească și al căror stil de învățare nu era vizual/auditiv, problemele legate de termeni îi puteau pune în dificultate. Situația devenea și mai grea când li se cerea să rezolve astfel de probleme fără calculator sau fără hârtie și creion.

Interesant este faptul că Domnul Isus le-a dat ucenicilor Lui o problemă de aritmetică: „Câte coșuri pline cu firimituri ați ridicat?” Întrebarea Lui se baza pe două minuni pe care le făcuse. Prima minune se desfășurase în ziua când Isus învățase mulțimile adunate, până la căderea serii. El înțelesese că oamenii erau flămânzi și le-a spus ucenicilor să le dea să mănânce. Ei au răspuns că prețul pâinii pentru o astfel de mulțime de oameni era mult prea mare pentru ei. Isus a întrebat dacă cineva din mulțime avea ceva de mâncare; un flăcău avea cinci pâini de orz și doi pești. Isus a binecuvântat hrana și i-a învățat pe ucenici să o împartă mulțimii. În mod miraculos, peste cinci mii de bărbați, plus femei și copii, au fost hrăniți, rămânând în urmă douăsprezece coșuri cu firimituri. A doua minune s-a întâmplat după ce mulțimile fuseseră cu Isus trei zile. De data aceasta, Isus a binecuvântat șapte pâini și câțiva pești. În acea zi, peste patru mii de oameni au fost hrăniți și au rămas în urmă șapte coșuri cu firimituri.

Scriitoarea Ellen White observă că „minunile cu pâinile ne învață lecția dependenței de Dumnezeu. (…) Atunci când (…) suntem aduși în situații grele, El ne va elibera. Nu trebuie să ne lăsăm pradă descurajării, ci în orice eveniment neprevăzut să căutăm ajutor la Cel care are în stăpânire resurse inepuizabile.”[1]

În timpul pandemiei COVID-19, mulți oameni au suferit din cauza lipsei de alimente sau de alte lucruri esențiale. Mulți și-au pierdut locul de muncă și chiar pe cei dragi. Totuși, cât este de reconfortant să știi că Dumnezeu poate să aibă grijă de noi, indiferent de criza sau situația grea prin care trecem. El a promis că va satisface toate nevoile, iar noi, cu siguranță, vom avea „coșuri” cu firimituri. Acesta este aritmetica Cerului!

Indiferent de crizele cu care vă confruntați, încredeți-vă doar în Domnul, pentru că El vă poartă de grijă.

 

[1] Ellen G. White, Viața lui Iisus, p. 369, în orig.

Gerene I. Joseph

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor