CINE ESTE ASCUNZĂTOAREA TA?

Cuvântul Tău l-am ascuns în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta.
Psalmii 119:11, NKJV

Când eram copil, îmi plăcea să mă joc de-a v-ați ascunselea, așa după cum cred că multora dintre voi le-a plăcut acest joc. Cel care se ascunde cel mai bine este cel care câștigă. În timp ce citeam devoționalul din dimineața aceasta, m-am gândit la acțiunea de a te ascunde, mai specific la ce anume ascundem și motivația de a face așa. Devoționalul pe care l-am citit prezenta istoria lui Iosia (2 Împărați 22), unul dintre împărați buni ai lui Iuda, care a venit pe tron la vârsta de opt ani. Când marele-preot Hilchia a găsit cartea Legii, ascunsă și uitată în templul lui Dumnezeu, și i-a citit-o împăratului, Iosia s-a simțit condamnat pentru păcatele lui și ale poporului. Și-a sfâșiat hainele în semn de pocăință. Atunci când cartea Legii a fost citită înaintea poporului, acesta și-a mărturisit păcatele și a făcut legământ cu Dumnezeu.

Am observat din Biblie că există trei motive pentru care oamenii ascund lucruri. Primul, pentru protecție, ca atunci când mama l-a ascuns pe Moise într-un coș prin stufărișul apei, ca să-i protejeze viața, sau ca atunci când David a ascuns Cuvântul lui Dumnezeu în inima sa ca să-l protejeze să nu păcătuiască.

Al doilea motiv pentru care oamenii ascund ceva – de obicei, cu intenții mai puțin onorabile – este ca alții să nu știe sau să nu afle. De exemplu, Acan a furat și a ascuns prada de război care le era interzis israeliților să o păstreze după cucerirea Ierihonului. Ca urmare a acțiunii lui, a fost omorât.

Motivul al treilea pentru care oamenii ascund lucruri este ca să uite sau să nu fie trași la răspundere pentru ceva. Ajungem astfel din nou la împăratul Iosia. Când a fost găsită cartea Legii, israeliții au înțeles că ei erau acum cei vizaţi. Când au respins în cele din urmă porunca lui Dumnezeu, „răsplata” lor a constat în faptul că au fost luați robi în Babilon, unde și-au învățat lecția în condiții grele.

Ce putem spune despre mine și despre voi? Ce fel de v-ați ascunselea ne jucăm? Și de ce? Dacă sunteți ca mine, probabil că ați „ascuns” ceva la un moment dat, în viață, pentru unul sau mai multe dintre motivele enumerate mai sus. Dar vestea bună, dragi surori, este că dacă vă descoperiți că ascundeți într-un loc greșit și dintr-un motiv greșit, este încă timp ca să vă schimbați ascunzătoarea. Dumnezeu este răbdător cu noi, dorind ca nici măcar unul să nu piară. Așa cum a făcut David, să ne străduim toți să strângem („ascundem”, în engl.) Cuvântul lui Dumnezeu în inima noastră și să ne păstrăm inima ascunsă în Domnul Isus. Ajută-ne să nu Te uităm niciodată, Doamne!

Debra Snyder

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor