ÎNAINTE ȘI ÎNAPOI

Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. (…) Pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, ale căruia sunt slava şi puterea în vecii vecilor! Amin!
1 Petru 4:10,11

Îmi place să înot în fiecare dimineaţă. Deşi este o modalitate bună de a face mişcare, în special când pământul este îngheţat şi vântul rece, pentru mine tururile de bazin sunt plictisitoare. Înainte și înapoi! Este o sarcină grea. Înainte și înapoi!

Obișnuiam să număr tururile de bazin ca să fiu sigură că-mi ating obiectivul, dar deseori uitam dacă sunt la turul douăzeci și cinci sau douăzeci și nouă. Acum am ales o altă metodă, înot pe o durată determinată de timp. Înainte și înapoi! Înainte și înapoi! Deși sistemul meu mai nou este mai puțin supărător, nu face tururile mai distractive.

Într-o dimineață mohorâtă de ianuarie, cu viscolul bătând în geam, m-am luptat să ies din pijamalele calde și să merg la bazin. Desigur, afară e frig! Desigur, tururile de bazin sunt plictisitoare. Dar hai să o facem!

Mi-am luat în grabă geanta cu echipamentul, m-am încălțat cu ghetele de iarnă și mi-am târât picioarele spre mașină. La sală, mi-am aruncat haina pe o bancă și m-am gândit să mă întorc acasă. Nu, voi înota, am spus eu hotărâtor. Înainte și înapoi! Este plictisitor. Dar asta nu mă va opri. Înainte și înapoi!

Mi-am pus ochelarii de înot și am intrat în apă. Brrrrr! Era mai rece ca de obicei. A trebuit să înot din greu ca să mă încălzesc.

Înainte și înapoi. Înainte și înapoi, repetam în gând cu hotărâre, în timp ce trăgeam tare ca să-mi ating obiectivul.

Ajungând la capătul îndepărtat al bazinului, am văzut o rățușcă galbenă din plastic, așezată la nivelul ochilor, pe marginea bazinului, zâmbind la mine.

Cine a pus-o acolo? m-am întrebat mirat. I-am zâmbit și eu, mi-am făcut turul și m-am întors. Frustrarea dispăruse.

Înainte. Un zâmbet. Înapoi.

Am înotat bucuroasă, pentru că acea rățușcă mă saluta de fiecare dată când terminam un tur de bazin, învingându-mi încă o dată plictiseala.

La ultima tură, mi-a venit în minte o întrebare: Aș putea fi asemenea acelei rățuște? Aș putea să fiu acolo pentru alții, să-i încurajez, să le ofer sprijinul meu, să le schimb viața?

Denise Dick Herr

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor