TÂNJIND DUPĂ ZIUA DE IERI

Și Isus i-a zis: (…) Du-te și să nu mai păcătuiește.
Ioan 8:11

Ziua de ieri este cea mai bună prietenă a mea. Uneori doresc atât de mult să mă întorc la ea, încât mă simt paralizată și nu pot să merg mai departe. De multe ori, prezentul meu este plin de remușcări și vină, încât aș dori să mă pot întoarce la ziua de ieri și să renunț la multele greșeli și alegeri brutale pe care le-am făcut. Una dintre cele mai rușinoase decizii pe care le-am luat a fost să-i scriu unui coleg de școală despre importanța politeții. Avusesem un conflict și eram puțin supărată; și bineînțeles că, dacă eu eram tulburată, am crezut că, firește, este și el. Pentru că lucram împreună la un proiect, am vrut să fiu operatoare și să-i spun cum să se poarte, chiar și cum să mă salute. Nu aș fi fost trecută cu vederea. Vedeți, uneori, vrăjmașul se folosește chiar de darurile mele, care mă fac specială, pentru a mă înjosi. Îi iubesc pe oameni. Sunt intuitivă, atentă la detalii. Pot să descopăr tristețea și nevoile și să le transform în soluții. Și îmi place să scriu. În această situație, cel rău a folosit aceste daruri ca să mă ajute să „văd” că noul meu coleg nu mă salută și să „aud” desconsiderarea când, în sfârșit, a vorbit cu mine. Am pus toate darurile mele laolaltă – și i-am trântit un e-mail. Curând, în aceeași zi, el mi-a răspuns complet nedumerit! Își aducea aminte vag incidentul pe care i-l împărtășisem, însă nu mă putea așeza în contextul acestuia. Apoi m-a uimit: pentru că lucram împreună la acel proiect, mi-a spus că pot să contez pe el că mă va ajuta în lucrul meu și că nu-mi va face niciun rău. Era binevoitor și drăguț, însă foarte șocat.

Tot restul zilei am fost obsedată de pasul greșit făcut și m-am trezit, a doua zi dimineață, împovărată și apăsată de comportamentul meu. Îmi doream să mă întorc la ziua de ieri, în punctul în care aș fi putut să gândesc mai bine lucrurile. Să raționez. Să mă rog. Să mă concentrez pe Hristos și nu pe mine. Dar nu se putea. Păcatul este o boală mortală și aduce atât de multă nenorocire. Nu era prima dată când aș fi dorit să pot schimba trecutul. Dar Dumnezeu nu mă chemase să fac asta. El îmi poruncește să merg și să nu mai păcătuiesc. Îmi dă un permis pentru trecutul meu și îmi oferă har pentru viitorul meu. Umblarea mea creștină era bogată în greșelile, dar, ca și colegul meu, Dumnezeu îmi făgăduise că nu-mi va face niciun rău. Dacă îmi mărturisesc păcatele, El este credincios și drept ca-mi ierte toate nelegiuirile (1 Ioan 1:9).

Dorul după ziua de ieri este inutil. Nu poți schimba trecutul, dar Dumnezeu poate să transforme întunericul din inima ta într-o dimineață strălucitoare. Tot ce trebuie să faci este să recunoști, să-ți ceri iertare și să accepți iertarea Lui – doar pentru ziua de azi.

Rose Joseph Thomas

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor