POȚI FACE SĂ DISPARĂ PREJUDECĂȚILE

Ca să se cunoască pe pământ calea Ta, și printre toate neamurile mântuirea Ta!
Psalmii 67:2

În Brooklyn, New York, trăia o doamnă de peste optzeci de ani care avea o supraveghetoare la domiciliu, Elena (nu este numele ei real). Datoria Elenei era să supravegheze ajutoarele medicale trimise să îngrijească de femeia în vârstă. Am lucrat pentru o agenție care mi-a repartizat un program de patru zile în acea casă. Datorită problemelor sistemice, eu eram capelan neangajat, dar și misionară medicală în acțiune. Eram mulțumită să lucrez ca ajutor medical la domiciliu pentru un venit și ca mijloc de a face evanghelizare medicală. Într-o zi de luni, o parte din datoria mea era să pregătesc mâncarea pentru noi trei: doamna în vârstă, Elena și eu. Am pregătit cu conștiinciozitate carnea, felurile de mâncare, pâinea și băutura și apoi am pus masa pentru două persoane. Elena m-a întrebat ce voi mânca eu. Ea a fost surprinsă când i-am spus că îmi adusesem mâncare cu mine, deoarece aveam o alimentație fără carne sau produse din carne. Curioasă, ea a spus: „Voi mânca ce mănânci și tu.” Fără rețineri i-am dat din mâncarea mea. A fost foarte mulțumită și se pare că i-a plăcut. Alimentația mea fără carne a dat naștere la un șir de întrebări legate de stilul de viață și chiar de relații. Când i-am spus din ce biserică fac parte, una care se închină în ziua a șaptea a săptămânii, ea a spus: „Deloc surprinzător!” Apoi mi-a împărtășit experiențele ei din copilărie legate de biserica mea, experiențe de pe vremea copilăriei ei în țara natală. Am ascultat-o cu mare atenție, uimită și pe alocuri tristă când mi-a relatat prejudecățile ei neîntemeiate referitoare la confesiunea mea și, în general, față de creștinism. Ea a hotărât să devină atee. În cele din urmă mi-a împărtășit toată povestea ei de viață și a spus: „Dumnezeu te-a trimis intenționat aici ca să mă salvezi – pentru că eram pe moarte.”

Înainte de a pleca vinerea, ea a întrebat: „Ai putea veni să mă iei și pe mine mâine? Voi merge cu tine la biserică.” Am fost entuziasmată să o duc la biserică! I-am oferit o Biblie și alte cărți. Deși Elena era supraponderală și avea și alte probleme de sănătate, ea a făcut schimbări în obiceiurile ei de stil de viață și a slăbit peste 4 kilograme în două săptămâni. Cât de bucuroasă a fost! Acum, ea frecventează biserica împreună cu mine și face studii biblice. Ellen G. White a scris: „Când oamenii sunt interesați de acest subiect [al sănătății], calea este adesea pregătită pentru intrarea altor adevăruri. Dacă văd că noi avem cunoștințe în domeniul sănătății, ei vor crede mai ușor că suntem bine pregătiți în învățătura biblică.”[1] Cui i-ai putea un sfat sau două de sănătate?

 

[1]Ellen G. White, Dietă și hrană, p. 76.

Ekele P. Ukegbu-Nwankwo

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor