SUB ARIPILE LUI – PARTEA 2

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.
Psalmii 46:1

În această viață, un moment frumos se poate transforma subit în distrugere în următoarea clipă. O tornadă își făcea de cap prin zonă, dar s-a făcut liniște din nou. Eu am rămas acasă singură cu bebelușul nostru, în timp ce soțul meu a plecat să verifice dacă părinții lui erau bine. Privind pe fereastră, am observat că cerul albastru și luminos s-a făcut deodată întunecat, amenințător. În mare grabă am închis toate ferestrele și ușile – chiar înainte să lovească un fulger, urmat de un tunet, ploaie și vânturi puternice. Acestea au rupt jaluzelele, au deschis ferestrele și le purtau încoace și încolo și au deschis ușa de la intrare larg, lăsând ploaia să intre.

Am împins ușa până am închis-o și am pus un scaun mare în spatele ei ca să nu o mai deschidă vântul. Am înfășurat bebelușul care dormea în plastic, ca să nu se ude, și l-am ținut la piept, cu fața descoperită ca să poată respira. Ploaia și vântul veneau din toate direcțiile. Părea că acoperișul era smuls de pe casă. Pentru o clipă, m-am gândit să ies din casă în cazul în care ar zbura acoperișul; totuși, am hotărât să depind de protecția Tatălui meu ceresc. M-am așezat pe podea cu spatele la dulap, ținând bebelușul strâns la piept. Am repetat Psalmul 91 și am cântat imnul mângâietor al lui William Cushing:

„Sub aripile lui, eu stau în siguranță.

Chiar de noaptea se-ntețește și furtunile suflă,

Tot mă pot încrede în El; știu că El mă va păzi.

El m-a răscumpărat și eu sunt copilul Lui.”[1]

În timp ce cântam m-a cuprins un simțământ de siguranță și asigurarea că Dumnezeu ne va acoperi. Încă era furtună afară când am auzit o bătaie în ușă. Vocea caldă a soțului meu: „Shirley! Shirley! Ești acolo?” Mi-a spus că se îndrepta spre casa părinților lui când s-a întors uraganul. Un microbuz mai mare era parcat pe marginea drumului, așa că s-a adăpostit acolo împreună cu alți oameni. Vântul puternic a ridicat microbuzul sus și apoi înapoi jos. Optsprezece persoane și-au pierdut viața pe insulă în acea zi. Îi mulțumim lui Dumnezeu că întreaga familie a supraviețuit uraganului care a primit numele Flora. Îl lăudăm pentru credincioșia Lui. Sub aripile Lui, întotdeauna putem găsi adăpost.

 

[1] William Orcutt Cushing (1823–1903), „Under His Wings” (melodia „Lângă Isus”).

Shireley John Blake

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor