RAMON

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie.
1 Corinteni 13:4

Dna Cameron, diriginta, stătea în ușă.

– Domnișoară Watkins, vreau să știu ce i-ați făcut lui Ramon.

Programul pentru preșcolari sponsorizat de guvern era nou în zona noastră. Fiind studentă la universitate și în căutare disperată de un loc de muncă pe perioada verii, am aplicat și am fost angajată, singura persoană de etnia mea din program.

În anii ’60, în sudul Statelor Unite prejudecățile rasiale erau bine împământenite. M-am rugat să am dragostea lui Dumnezeu pentru toți, oricine erau ei.

– Dna Cameron, am spus aproape tăcut, cred că nu știu la ce vă referiți în privința lui Ramon.

Ea a zâmbit.

– Te descurci foarte bine, a început ea, dar care este secretul tău în abordarea lui Ramon? El este atât de energic! L-am repartizat la clasa ta pentru că noi restul îl cunoșteam prea bine. Care este secretul tău?

Am vrut să îi spun că mă rugam foarte mult! Dar în schimb am glumit:

– Poate este din cauza culorii pielii – sau a lipsei culorii! și am râs amândouă.

Adesea la locul de joacă simțeam o mână mică, transpirată, care o prindea pe a mea. Privind în jos, îl vedeam pe Ramon care mă privea cu un zâmbet până la urechi. Apoi ne balansam mâinile, râzând de bucurie.

A sosit și ultima săptămână de școală. Ramon se foia pe salteluța lui. Am mers până la el.

– Doamna profesoară, a spus el liniștit, de ce mă iubiți?

– Ramon, tu ești un băiețel bun. Nu îmi este greu să te iubesc.

– Mi-aș dori ca mama și tata să mă iubească la fel ca dumneavoastră, a spus el șoptit. Dar ei se ceartă și se agită și uneori chiar mă bat.

 Ochii amândurora s-au umplut de lacrimi.

I-am șoptit în urechea lui mică:

– Ramon, în ceruri este un Dumnezeu care te iubește foarte mult. Haide să Îi cerem să facă din căminul tău unul fericit.

 Ramon a părut să se relaxeze. Sper că a putut vedea, prin mine, că dragostea lui Dumnezeu „este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate”. În ciuda oricăror diferențe dintre alții și noi, fie ca bunătatea Cerului să caracterizeze toate interacțiunile noastre – cu toți.

Marybeth Gessele

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor