AGENT

Voi sunteți sarea pământului.
Matei 5:13

Dintre sensurile pe care le oferă cuvântul „agent” l-am ales pe acela de agent de schimbare. Învățătorul le-a spus ucenicilor și urmașilor acestora că rolul lor era acela de ferment al societății, catalizator al calității vieții, element de înnobilare a celor din jur. Datorită creștinilor, viața socială trebuie să fie mai bună chiar dacă nu asistăm la un număr foarte mare de convertiri sau la o creștere exponențială a bisericii. Dimpotrivă, prin puținătatea ei, sarea se dovedește a aduce echilibru și bun gust pentru alimentele în care se află. La fel, prin raritatea lor, creștinii trebuie să transforme în bine populația în mijlocul căreia se află.

Învățătorul a făcut vorbire despre puterea de a săra, care se poate pierde cu timpul. Prin analogie, creștinii își pot pierde influența spre bine în locul în care se află. Acesta este un risc major care trebuie evaluat în mod corespunzător, iar menținerea tensiunii pozitive este de cele mai multe ori posibilă.

Îmi aduc aminte de anii în care eram în legătură nemijlocită cu două biserici importante din conferința în care lucram. În fiecare dintre ele avem membri foarte activi atât pe plan social, cât și misionar. Credincioșii din cele două biserici s-au dovedit factori de schimbare în bine, foarte eficienți.

Totul a pornit de la un bărbat, care acum vreo jumătate de veac, a început să citească cărți de legumicultură, pe lângă Biblie și Spiritul Profetic, sau chiar în legătură cu cele două surse de schimbare. La scurt timp au apărut primele solarii la adventiști. Astăzi, întreaga zonă este în mod clar săltată atât din punct de vedere social, cât și economic, să nu mai vorbim despre cele câteva biserici nou înființate în jur.

În cealaltă biserică toate secțiile de confecții erau operate de adventiști. Ei s-au dovedit a fi agenți de schimbare care au adus mare prosperitate socială și misionară a zonei înconjurătoare.  Sarea trebuie să-și mențină puterea de a săra.Voi sunteți sarea pământului!

Doamne, pot fi și eu un agent de schimbare în bine a locului și mediului în care mă aflu. Cer îndrumarea și călăuzirea Ta. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor