UNDE EȘTI ÎN SABAT?

Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei, ci să ne îndemnăm unii pe alții și cu atât mai mult, cu cât vedeți că ziua se apropie.
Evrei 10:25

Am avut un frate care a spus că el nu avea nevoie să meargă la biserică pentru a avea o relație cu Hristos, că el putea merge în pădure pentru a avea comuniune cu El. Mai am un prieten care păstrează distanța de „religia organizată”. Așa că de ce ar trebui să mergem la biserică?

Mai întâi, eu dintotdeauna am frecventat biserica în ziua a șaptea. Acum, ca părinte care și-a crescut copiii să facă la fel, înțeleg importanța închinării în biserică împreună cu ceilalți în fiecare Sabat. Fac acest lucru pentru că Dumnezeu ne cere în porunca a patra și eu vreau să Îi fiu pe plac. Mai mult, am nevoie să fiu împreună cu cei cu aceeași gândire. Părtășia creștină mă ajută să fiu mai responsabilă înaintea lui Dumnezeu și a celorlalți.

Odihna Sabatului și părtășia au devenit și mai prețioase pentru mine când a trebuit să mă întorc la lucru ca asistentă medicală, deoarece soțul meu, care suferă de boala Parkinson, nu mai putea lucra. A trebuit să lucrez în două locuri pentru ca toți cei trei băieți ai noștri să poată merge la o școală privată. În urmă cu un an am reușit să mă pensionez și am devenit mai activă în biserică. După moartea soțului meu, în urmă cu doi ani, am realizat ce binecuvântare este să frecventezi o biserică mai mică, deoarece membrii bisericii ne-au susținut în acele momente dificile.

Părtășia și susținerea de care ne bucurăm în biserică sunt o pregustare a ce vom simți în cer. Cred că cu cât ești mai implicat la biserică, cu atât ești mai binecuvântat.

Isus a înțeles cât de important era să mențină comunicarea cu Tatăl Său. Dacă El a petrecut ore întregi vorbind cu Dumnezeu, cu atât mai mult noi, niște ființe căzute, ar trebui să stăm în prezența Lui! Părtășia de la biserică ne încurajează să ne aprofundăm relația cu Isus. El i-a învățat pe ucenicii Lui să comunice cu Tatăl Său prezentându-le o rugăciune fundamentală. Astăzi o numim Rugăciunea domnească. Citirea Cuvântului Său sfânt este o modalitate importantă prin care Dumnezeu comunică cu noi, împreună cu Duhul Sfânt despre care Isus a spus că Îl va ruga pe Tatăl să Îl trimită la noi (Ioan 14:16,17). Isus este aproape gata să Își ia mireasa, biserica, la cer, unde vom petrece toată veșnicia cu El. Imaginează-ți cum va fi să te închini în Sabat, în cer, cu Creatorul nostru! Eu vreau să fiu acolo, tu nu?

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor