UNITATE ÎN DIVERSITATE – PARTEA 1

Căci noi suntem lucrarea Lui [capodopera lui, o lucrare de artă] și am fost zidiți în Hristos Isus [renăscuți de sus – transformați spiritual, reînnoiți, gata pentru a fi folosiți] pentru fapte bune.
Efeseni 2:10, AMP

Când te trezești dimineața și privești în oglindă, pe cine vezi? Îți dai seama că privești o reflecție a uneia dintre creaturile unice ale lui Dumnezeu – tu? Gândește-te: nu mai există nimeni în întreaga lume exact ca tine! Ascultă ce spune El despre tine în versetul de astăzi. Meditează la el. Tu ești opera de artă a lui Dumnezeu! Știi cât de specială te face acest lucru?

National Forensic Science Technology Center afirmă că fiecare suntem atât de diferiți, încât nici măcar gemenii identici nu au aceeași amprentă. De asemenea, este important să nu uităm că amprentele diferă chiar și la degetele de la o mână. Asta înseamnă că ai un model diferit pe fiecare deget. Acest lucru ne arată cât de măreț este Dumnezeu, așa că El are nevoie de fiecare dintre noi pentru a arăta lumii cât de măreț și minunat este El!

Uneori, creștinii sunt confuzi când vine vorba despre cum să arătăm lumii că suntem ai lui Dumnezeu. De multe ori, ei confundă unitatea cu uniformitatea. Să privim puțin la sensul termenului unitate. Definițiile pentru acest cuvânt includ termeni precum integritate, plenitudine, deplinătate nedivizată sau neîmpărțită. Diversele creaturi ale lui Dumnezeu încă reflectă unitatea. Gândiți-vă la câteva exemple uimitoare.

Cercetările recente conduse de American Museum of Natural History sugerează că există aproximativ 18 000 de specii de păsări în lume – aproape de două ori mai multe decât se credea! Studiile se concentrează pe diversitatea aviară „ascunsă” – păsări care par să se asemene unele cu altele sau despre care s-a crezut că s-au încrucișat, dar, de fapt, sunt specii diferite. Apoi mai sunt cristalele de gheață. Moleculele de apă se aliniază și dau naștere la o formă cu șase fețe, numită hexagon. Tocmai de aceea fulgii de nea au șase laturi! Dar nu există doi fulgi care să fie exact la fel. De fapt, doi fulgi din același nor vor avea mărimi și forme diferite datorită călătoriei pe care o fac până pe pământ.

Dacă Dumnezeu a făcut fiecare pasăre și fulg de nea unice, atunci cum să nu recunoaștem și să apreciem noi cât de frumoși, speciali și unici suntem fiecare pentru El? Cum să nu recunoaștem că El ne-a creat pe fiecare – exact așa cum suntem – cu un scop special (Coloseni 1:16, AMP)?

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor