Vești cutremurătoare

Isus a întins mâna, S-a atins de el și a zis: „Da, vreau, fii curățat!” Îndată a fost curățată lepra lui. (Matei 8:3)

În copilărie obișnuiam să citim ziarul, urmăream „Huntley-Brinkley Report” la televizor și ascultam la radio. Așa aflam noutățile. Astăzi, cu rețelele de socializare, telefoanele mobile și internetul avem noutăți constant, instantaneu. Cât de diferită este situația acum!

Îți poți imagina cum ar fi fost dacă în timpul lucrării lui Hristos, când El făcea vreuna din multele Sale minuni, ar fi fost „știri de ultimă oră” despre acest eveniment la televizor sau pe telefonul tău mobil? Când Lazăr a fost readus la viață, am fi putut urmări în direct! Sau am fi putut vedea bucuria de pe fața femeii cu scurgerea de sânge care a fost vindecată, când ea, prin credință, s-a atins de haina lui Isus! Ucenicii lui Isus au văzut acele minuni, au experimentat acele miracole în viața lor și au privit cum viețile altor oameni s-au schimbat când L-au întâlnit pe Isus. Atunci când luăm Biblia și citim Cuvântul lui Dumnezeu, noi „vedem” aceleași minuni desfășurându-se în fața ochilor, simțindu-L pe Cel care schimbă vieți. Apoi putem experimenta minunea de a ne fi schimbată viața noastră de către El.

Entuziasmul ucenicilor cu privire la Hristos – și al multor altor oameni despre care ne vorbește Biblia – a continuat de-a lungul miilor de ani până acum. După moartea și învierea lui Hristos, ucenicii și-au petrecut restul vieții ducând vestea bună despre Isus și celorlalți. Aceștia, la rândul lor, au spus vestea la mulți alții. Tocmai de aceea, astăzi, același entuziasm, aceeași uimire, inspirație și bucurie pură sunt aparente în viața noastră când venim la El și apoi vorbim despre El. Pentru unii oameni care călătoresc în alte țări, a-L propovădui pe Isus ar putea atrage costuri asemenea celor suportate cu mult timp în urmă de către ucenici, persecutați pentru că au vorbit în numele Lui. Totuși, încercările nu i-au împiedicat să le spună oamenilor despre Cel care te iubește pe tine și pe mine atât de mult, încât a venit din cer pentru a ne arăta fața lui Dumnezeu.

Așa că data viitoare, când auzi o altă știre de ultimă oră care, din nefericire, probabil că nu va fi o veste bună, amintește-ți că într-o zi aceste știri vor fi înlocuite de următoarele cuvinte: „El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4).

Atunci pot răspunde cu dragoste și recunoștință: „Doamne, Îți mulțumesc!”

Jean Dozier Davey

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor