Doar o chestiune de timp

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

Chiar în mijlocul unei schimbări bruște de temperatură, când termometrul a ajuns să arate chiar și minus 24 grade Celsius, radiatorul de căldură din furgoneta mea a început să scârțâie foarte tare. Acest lucru l-am observat câteva zile la rând și, într-un final, am sunat la magazinul de piese auto și am luat un radiator nou. În aceeași zi am sunat un prieten de la biserică, întrebându-l dacă aș putea parca mașina în atelierul lui pentru a înlocui piesa stricată.

„Sigur! Poți veni!” a răspuns el. Am mers până la atelierul lui și am parcat mașina înăuntru. De îndată ce am parcat și am ieșit din mașină, el a spus: „Curge ulei de sub mașină.” M-am uitat sub mașină și era adevărat, de la motor picura ulei. Cealaltă mașină a mea era deja dusă la mecanic pentru reparații majore, așa că, să am mai multe probleme cu această mașina, era ultimul lucru de care aveam nevoie. Prietenul meu a început să înlocuiască radiatorul în timp ce eu m-am așezat pe un suport și m-am băgat sub mașină. Privind în sus, spre motor, am văzut că uleiul se împrăștiase cam peste tot pe sub mașină. Totuși, motorul în sine era uscat. Am verificat filtrul de ulei și am văzut ulei în partea de jos. În rest, totul în jurul filtrului era uscat. Am dat jos bara de protecție a camionetei pentru a putea ajunge la filtru. După ce am îndepărtat bara, filtrul de acum era atât de slăbit, încât îl puteam manevra cu mâna. Am folosit o cheie specială pentru filtru de la atelier pentru a-l strânge și apoi am curățat toată mizeria produsă de ulei cât am putut de bine, fără spray degresant. Nici vorbă să fi reușit să fac singură această reparație în întuneric – în special la temperaturi de minus 24 de grade!

Prietenul meu mi-a spus că dacă s-ar fi desfăcut filtrul, ar fi căzut pe marginea drumului. Dar asta nu este tot: dacă aș fi pierdut uleiul, motorul nu ar mai fi mers. Fără a mă putea folosi de cealaltă mașină, mi-ar fi fost extrem de dificil: temperaturi de minus 24 de grade și fără un mijloc de transport în afară de ATV-ul meu. Deloc practic pentru o iarnă în Alaska! Sunt atât de bucuroasă că nu am așteptat ca radiatorul de căldură să se strice de tot. Filtrul de ulei ar fi căzut pe undeva. A fost „doar o chestiune de timp”, mi-a spus prietenul meu de la atelier. Dumnezeu știa problema cu filtrul slăbit… și celelalte probleme pe care le aveam cu mașina. Sunt foarte adevărate cuvintele unei prietene de la lucru, când i-am povestit ce mi s-a întâmplat: „O, vai! Chiar a fost un har de la Dumnezeu!”

Ce lucru a făcut Dumnezeu pentru tine în ultimul timp pe care îl poți povesti altora despre bunătatea Lui?

Sonia Brock

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor