Amintiri din Israel

Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

Faptul că am avut privilegiul de a călători în toată lumea pentru a le sluji surorilor mele din diverse țări m-a ajutat și să îmi văd visul împlinit. Când eram în liceu, la ora de geografie sau istorie, visam să vizitez țări precum China, Rusia, Israel, Elveția și multe altele. Dar, pe măsură ce trecea timpul, mi-am dat seama că visul meu rămânea doar un vis. A călători în toată lumea, îmi ziceam eu, este pentru cei bogați care își pot permite să își împlinească visurile. Apoi, într-o zi, în 2001, Dumnezeu m-a chemat să lucrez pentru Misiunea Femeii la sediul mondial al bisericii. Acceptarea acestei funcții cerea multe sacrificii și deschidea ușa spre noi provocări, dar binecuvântările au întrecut toate așteptările. Una dintre aceste binecuvântări a fost să pot vizita țările visurilor mele.

Una dintre țările mele preferate este Israel, în principal datorită faptului că este țara în care s-a desfășurat istoria biblică. Când vizitez Israelul, mă gândesc la toate relatările din Biblie pe care le-am învățat de mic copil. Apoi am ocazia de a păși în locurile prin care au fost Moise, Rut, Isus și ucenicii, ceea ce face ca povestirile lor să prindă viață, mai mult decât înainte în mintea mea.

Îmi place în mod special să vizitez locul în care mulți oameni învățați cred că a fost așezată casa lui Petru. Chiar peste acea casă este construită o biserică, dar accesul în casă nu este permis. Dar se poate sta în afara zidului de protecție și poți privi înăuntru. În biserica de deasupra casei, podeaua este de sticlă și, astfel, se poate vedea în interiorul ei. Îmi amintesc că Isus a vindecat-o pe soacra lui Petru și a stat chiar acolo când a fost în Capernaum. Iubesc acest loc datorită lui Petru, ucenicul de care mă simt cel mai legată. Petru cel imperfect, impulsiv și plin de emoții. Adesea a eșuat și unele din greșelile lui au fost publice. Totuși, el nu și-a pierdut niciodată credința din cauza acestor eșecuri, pentru că Isus era acolo să îl ierte, să îl vindece și să îl ajute să fie din nou întreg. Asta face Isus și pentru mine. Greșesc și mă împiedic în fiecare zi și, uneori, ceilalți îmi văd eșecurile. Dar Isus întotdeauna este acolo, așteptând să mă ierte, uitând pașii mei greșiți și iubindu‑mă în orice situație aș fi.

Dumnezeu a răspuns rugăciunii mele nerostite de a călători în toată lumea! Ce Dumnezeu minunat slujim! Dar chiar mai mult, El răspunde rugăciunii rostite pentru iertare în fiecare zi și îmi dă bucuria unui cer care va veni.

Heather-Dawn Small

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor