Un ucenic al lui Isus

Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii.” (Ioan 8:12)

Levi Matei era descurajat în majoritatea dimineților, știind că mulți oameni nu aveau banii de taxe pe care trebuia să îi strângă. Cam așa era în fiecare zi. Nu îl deranja faptul că ei se eschivau încercând să îl ocolească și nici măcar faptul că îi atribuiau nume urâte, dar când ei nu puteau plăti, lui îi părea rău. Poate ar fi fost mai bine să își schimbe meseria.

Apoi, într-o zi, a apărut Isus. Matei auzise despre El și despre lucrarea Lui. El știa că Isus Se amesteca printre cei din clasele de jos, dar niciodată nu și-a imaginat că Isus ar intra vreodată în această lume a vameșilor. El a privit atent cum Isus, parcă sincronizându-se cu un ritm interior, a venit pe mal și s-a apropiat. Se oprea ici-colo pe cale, îngrijind de un animal, de un copil sau zâmbind unui trecător. Matei s-a întors rușinat. Poate Isus știe cum îmi câștig eu traiul. Poate El m-a văzut sau a auzit că eu îi înșel pe acești sărmani oameni. Oare de aia vrea să vină să mă vadă pe mine, vameșul atât de urât de oameni? Poate pentru o mustrare? Poate e cineva nou în oraș și îmi vrea postul?

Apoi, Matei a observat că împreună cu Isus mai erau câțiva bărbați. Acum îmi amintesc! Isus Își formează un grup de oameni care să Îl ajute și poate vrea ca să mă alătur și eu. Oare așa să fie? Îmi doresc să fac acest lucru? Oare pot să fac acest lucru?

Isus a pășit lângă Matei și, privindu-l direct în ochi, i-a spus plin de har: „Urmează-Mă!”. Matei, vameșul lacom, necinstit, a ieșit din gheretă și s-a alăturat lui Isus, fără să mai privească vreodată înapoi sau să își pună întrebări. Acum era un ucenic – un urmaș al prietenului său, Isus! Niciodată nu a mai fost ridiculizat, acuzat pe nedrept sau urât din cauza lucrării pe care o făcea. Și niciodată nu a mai fost nevoit să se întrebe ce fel de om era acest Isus. El era Lumina lumii și asta însemna că Matei nu avea să mai cunoască întunericul niciodată.

Prietene, nu ai vrea să ai și tu aceeași experiență? Isus te cheamă și tu răspunzi: „Da, Doamne.” Ai nevoie de El; ai nevoie de dragostea pe care o oferă El. De disciplină. De călăuzire. Ai nevoie de Lumină. Și El făgăduiește: „Cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții” (Ioan 8:12). Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

Carol Wiggins Gigante

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor