Calendarul divin al lui Dumnezeu

În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16)

Eu și familia mea ne mutaserăm deja de câteva ori – și destul de confortabil –, dar ideea de a ne muta din Florida nu mă încânta deloc. Deși soțul meu nu avea un loc de muncă stabil, eu aveam. Reușeam să ne împlinim nevoile și să ne acoperim cheltuielile. Eram activi la biserică. Ne cumpăraserăm prima casă, copiii noștri învățau într-o școală creștină, eu și soțul meu continuam școala pentru a obține diploma de bacalaureat, ne era bine și eram stabili.

Când am luat în calcul ideea de a ne muta din Florida în Texas, în gândurile mele s-a produs o mare confuzie. Nu puteam înțelege cum se încadra această mutare în planul lui Dumnezeu. Constant mă întrebam: De ce? Totuși, m-am rugat și mi-am pus încrederea că Dumnezeu călăuzea totul. Mi-am amintit că planurile Lui sunt de pace și de bunăstare pentru copiii Săi, dar îndoiala că această mutare era cel mai bun plan pentru viitor – în special pentru mine – îmi venea adesea în gând.

I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea trei semne clare, în ciuda faptului că El deja planificase această mutare pentru noi, în calendarul Său divin.

Într-o dimineață, în timp ce alimentam mașina cu carburant, am văzut o reclamă pe care era imaginea unei mașini. Ochii mei s-au deschis la maximum când am observat că plăcuțele mașinii erau din Texas, dar am considerat această întâmplare ca o simplă coincidență. Tot în acea zi, în timp ce îmi cumpăram ceva de mâncare, ochii mei s-au mărit din nou când am observat că tânăra care îmi aducea mâncarea avea un tricou pe care scria „Texas” cu litere argintii. Am zâmbit și am zis în sinea mea: Ce coincidență! De îndată gândul mi-a zburat în altă parte. Când am ajuns acasă, copiii mi-au povestit cum fusese acea zi pentru ei la școală și mi-au arătat tema pentru ziua următoare. Surprinzător, una dintre teme era despre statul Texas. În acea clipă mi-au revenit în minte cele trei „coincidențe” care, cred eu, au fost, de fapt, cele trei semne clare pe care le cerusem din partea lui Dumnezeu. În prezent, eu și familia locuim în Texas și suntem binecuvântați.

Deși m-am îndoit, Dumnezeu marcase mutarea noastră în calendarul Său divin. Cât de liniștitor este să știu că El poate deschide o cale acolo unde pare să nu fie niciuna, că gândurile Lui sunt mai înalte decât gândurile noastre și căile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

Bezaida (Betzy) Castro

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor