Binecuvântări deghizate

Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! (Psalmii 107:1)

Există o zicală: „Dumnezeu are grijă de bebeluși și de cei neștiutori.” Din fericire, am experimentat ambele cazuri. Spun ambele pentru că Dumnezeu mi-a permis să devin adult și să învăț din greșeli ridicole. Copil fiind, dar și ca adult, primăvara și vara erau o provocare pentru mine. Surorile, prietenele și verișoarele mele erau bucuroase de venirea primăverii și a verii, pentru că ele găseau plăcere în săritul coardei, jucatul șotronului și mersul cu tricicleta. În general, eu stăteam pe scări și doar priveam. Când eram întrebată de bunica de ce nu mă alături celorlalți copii, răspundeam: „E prea cald.” Dacă mă alăturam lor, îmi curgea abundent sânge din nas.

Când am mai crescut, intoleranța la căldură s-a înrăutățit. Mă afecta în așa măsură, încât ajunsesem să gândesc că sunt pedepsită pentru vreun păcat pe care l-am comis. Ca tânără adultă, chiar nu îmi păsa dacă timpul era mohorât; ba din contră. Nu îmi dădeam seama că, dacă soarele nu ar mai străluci, omenirea nu va mai avea lumină sau apă. Nu ar mai fi vegetație, iar viața pe pământ ar înceta. Vara lui 2016 a fost cea mai fierbinte din câte îmi amintesc. S-au înregistrat 32 de grade Celsius în lunile iulie și august pentru mai mult de cincizeci de zile. Simțeam efectiv că mă coc de vie. Transpiram și afară, și în casă, chiar și cu aerul condiționat pornit. Plecam dimineața devreme de acasă pentru a face cumpărăturile și eram nevoită să mă întorc mai devreme decât prevăzusem, din cauza grețurilor sau/și a durerilor de cap. Făceam mai multe dușuri. Căldura îmi secătuia puterea și energia.

Întinsă în pat în liniștea orelor de dimineață, parcă auzeam o voce: „Nu te mai plânge în legătură cu căldura. Tu ești binecuvântată! Mulţi și-au pierdut casele în Louisiana, bunurile lor personale și chiar viața. Unii locuitori ai Californiei au fost evacuați din cauza incendiilor. Cu câteva zile în urmă, o tornadă a distrus multe case în Ohio. Dumnezeu te-a apărat de multe.” M-am întrebat: Dacă ar fi să aleg între inundație, foc sau tornadă, care ar fi alegerea mea? Mulțumesc Domnului pentru căldură!

Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru
harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

Cora A. Walker

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video