Dumnezeu chiar aude și răspunde

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

În primii ani ai secolului al XXI-lea, familia mea avea probleme financiare. Pe data de întâi ale lunii trebuia plătită chiria, astfel că eram stresată și tensionată. Chiar cred în importanța credincioșiei față de Dumnezeu prin returnarea a ceea ce este al Lui, cât și în importanța credincioșiei în slujirea la biserică.

De-a lungul anilor, am avut în dormitorul meu o cutie de rugăciuni, în care puneam bilețele cu cererile mele săptămânale, însă nu îmi amintesc să fi pus acolo vreo cerere legată de acea perioadă cu probleme financiare. În taină, am șoptit în inima mea: Tare mi-aș dori să nu mai fiu nevoită să plătesc chirie. Confruntarea cu prima zi din lună era stresantă pentru mine și eram demoralizată.

A trecut ceva timp și mi-am schimbat locul de muncă, ajungând să lucrez cu persoane cu nevoi speciale. După cinci luni, șefa mea m-a întrebat dacă m-aș descurca să fiu managerul uneia dintre proprietățile instituției. A menționat că văzuse performanțele muncii mele și că era convinsă că aș fi un lider bun.

I-am răspuns imediat că trebuia să mă rog pentru a lua o decizie.

Când L-am căutat pe Domnul pentru sfat, Duhul Sfânt mi-a amintit ce spusesem în inima mea mai devreme despre dorința de a nu mai plăti chirie. Cu noua poziție care mi se oferea, unul dintre cele mai mari beneficii era că nu mai trebuia să plătesc chirie și utilități – era un bonus care venea odată cu acest post nou. Mi s-a dat un apartament și nu a mai trebuit să plătesc chirie un an și jumătate.

Dumnezeu chiar aude ceea ce spunem în inima noastră. Cuvântul Său este adevăr și promisiunile Sale sunt sigure. El a spus că înainte să-L chemăm ne va răspunde. El va împlini dorințele inimii noastre, dacă noi ne găsim plăcerea în El (Psalmii 37:4).

Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

Janice M. Turner Carter

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor