Învățând de la Maria

Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. (Luca 10:42)

Cu douăzeci de ani în urmă, Isus m-a eliberat de droguri, după treizeci și șase de ani de dependență. L-am rugat să-mi dea puterea de a-mi face partea în procesul de recuperare. În primul rând, am curățat casa de droguri și de accesorii de administrat droguri. Noaptea, când apărea dorința de a consuma marijuana (ceea ce practicasem ani la rând) luam Biblia și începeam să citesc. Vrăjmașul sufletului meu venea cât putea de aproape, manifestându-și prezența amenințătoare prin coșmaruri, amintiri terifiante și ispite puternice pentru a începe iar să consum droguri. Am luptat împotriva avansurilor lui rugându-mă continuu, exersându-mi noua credință în puterea salvatoare a lui Isus și invocând făgăduințele biblice citite cu credincioșie din Biblie în fiecare zi și în fiecare noapte.

De-a lungul acestor luni critice și dificile, am fost foarte mult mângâiată și încurajată de istoria Mariei Magdalena. Ori de câte ori se simțea neajutorată, ea se încredea cu simplitate în puterea salvatoare și în harul lui Isus. Cu acordul ei, Isus a alungat demonii care îi ruinau viața. El a curățit-o și a tămăduit-o din nou și din nou (Luca 8:2). Cât de mult Îl iubea pentru ceea ce făcuse pentru ea! Maria stătea cât mai aproape de Isus. La fel și eu.

L-am iubit mai profund pe Isus atunci când am meditat la un lucru pe care El l-a făcut pentru ea. Dintre toți cei care Îl urmau, primei persoane căreia i S-a arătat în dimineața învierii Sale a fost Maria (Ioan 20:11-18). Vă dați seama? Apoi, El i-a dat o misiune: să meargă la ceilalți să le spună că El este viu. Am crescut cu dorința de a fi misionară. În schimb, alegerile din viață m-au târât în jos, pe o altă cale. Dar acum, ca și Maria Magdalena, am o misiune: să le împărtășesc și altora ce a făcut Isus pentru mine și să-i asigur că El este „viu” și pentru ei. Mi-am „construit misiunea” pe principiile folosite de Isus cu Maria –, dar și cu mine.

În primul rând, El nu a criticat-o pe Maria. Nici noi nu trebuie să criticăm o inimă rănită. Isus înțelege istoria vieții oricui. „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti” (Ioan 8:11). Atunci când îi sprijinim pe oamenii aflați în convalescență spirituală, și noi trebuie să le dăm timp și spațiu să crească. În al doilea rând, Isus a apărat-o pe Maria de condamnarea publică (Marcu 14:6-9). El a afirmat că istoria dragostei ei pentru El va fi amintită pentru eternitate. Prietena mea luptătoare, acea promisiune este și pentru noi!

Vickie Chabot-Snell

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor