Atunci când dezastrul lovește

Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor. (Luca 21:25)

În anul 2017, uraganul Harvey a inundat regiunea Texasului, „uraganul-monstru” Irma și-a dezlănțuit furia în Florida și Caraibe, au avut loc cutremure în diferite țări și asasinate în masă au șocat lumea. Clădiri baricadate cu drugi metalici și cu obloane s-au dovedit insuficient de rezistente în fața furiei furtunii și a creșterii bruște a apelor care s-au ridicat și au măturat inclusiv vegetația. Vântul a dărâmat tot ceea ce scăpase furiei apei. În timpul cutremurelor clădirile s-au prăbușit. Peste tot în lume erau deplânse crime brutale.

Rapoartele au anunțat că Irma a fost cel mai distrugător uragan care a lovit America și că evacuarea Floridei a fost cea mai amplă din istoria Americii. Vizionând filmări ale acestor dezastre, simt că îmi vine să plâng, dar și să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a cruțat țara mea. Mulţi se întreabă de ce se întâmplă asemenea evenimente. Eu am mers la Biblie, unde am găsit multe lecții și avertizări pentru noi. Ridicarea cotelor apelor din Texas, ce părea fără sfârșit, mi-a amintit de potopul biblic. Totuși, Dumnezeu a promis că nu va mai lovi pământul cu un potop (Geneza 9:11). Mulţi au fost disperați atunci când și-au văzut comorile pământești distruse în câteva minute. Alții au avut speranță pentru că și-au strâns comori în cer (Matei 6:19,20). Oameni de orice vârstă, rasă sau statut financiar și educațional au fost puși pe același nivel, adică au devenit simpli copii ai lui Dumnezeu care stau la piciorul crucii, fără casă, hrană și haine. Sper că au primit o lecție: să gândească diferit în viitor despre cei pe care odată i-au batjocorit (Matei 25:35,36). Oameni care nu se cunoșteau se ajutau reciproc, ca bunul samaritean, împlinind dorința lui Isus pentru noi. Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

Aici avem și noi ceva de învățat. Suntem gata să ascultam de instrucțiunile omenești pentru a ne feri de dezastre, totuși ignorăm instrucțiunile inspirate de Dumnezeu pentru a ne pregăti în vederea celei de a doua veniri a lui Hristos. Înainte de uragane, autoritățile au ordonat evacuarea; cele mai multe persoane s-au conformat și au fost salvate. Totuși, cu încăpățânare, noi nu ne conformăm avertizărilor biblice cu privire la părăsirea vieții de păcat pentru a fi salvați pentru veșnicie. Matei 24 ne oferă unul dintre pasajele biblice despre evenimentele finale. Reflectând la aceste evenimente, putem să întrevedem semnele timpului nostru?

Cecelia Grant

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor