Cereți și vi se va da!

Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. (Psalmii 91:15)

Eram în ultima zi a excursiei noastre de trei zile cu studenții din ultimul an.

După ce am fost într-un parc, studenții au vrut să facă o plimbare cu barca. Unele fete, cărora le era teamă de plimbarea cu barca, au rămas în parc.

Una dintre fete, Vincy, a venit cu noi să se plimbe cu barca. La sfârșitul plimbării, toți s-au grăbit să meargă la autobuz.

Când a urcat în autobuz, Vincy și-a întrebat prietenele despre geanta ei. Dar ele nu o luaseră. Le-a întrebat pe toate cele care fuseseră acolo, dar nimeni nu știa nimic. Probabil rămăsese în parc, acolo unde se așezaseră în momentul în care Vincy le părăsise pentru a merge la lac.

Biata fată plângea, iar noi toți am devenit foarte triști.

Acel loc era plin de turiști – sute de oameni care se plimbau în acea zonă. Părea neverosimil să mai recuperezi o poșetă cu cinci mii de dolari și un mobil. Totuși ne‑am rugat. Studenții și personalul s-au unit și s-au rugat toți împreună. Nu doream să încheiem acea excursie cu o notă de tristețe și cu o studentă în lacrimi.

Am lăsat-o pe Vincy cu ghidul turistic și cu altcineva din personalul studențesc, apoi am intenționat să servim mâncăm, dar fără tragere de inimă. Chiar înainte de a începe, am primit vestea bună.

Vincy și-a primit înapoi poșeta fără să se piardă nimic din conținutul ei! Cineva cu inima bună dusese poșeta la biroul unde se închiriau bărcile. Ne-am bucurat toți și L-am lăudat pe Domnul pentru că a transformat tristețea noastră în bucurie.

Dumnezeu face minuni chiar și astăzi, dacă ne rugăm cu sinceritate. Nimic nu este imposibil pentru Domnul nostru. Când strigăm către El în vreme de necaz – atunci când o facem cu sinceritate – El onorează chiar și o credință slabă. Psalmistul scria: „Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui” (Psalmii 34:6). Urechile lui Dumnezeu sunt atente la cele mai neînsemnate cereri ale noastre.

Astfel, să ne apropiem de scaunul harului cu credință, pentru a cere mila Sa nu numai pentru binecuvântările pământești, ci și pentru cele spirituale!

Jeyarani Sundersingh

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor