Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Eram frustrată. Petrecusem atâția ani la școala medicală, apoi atâția ani de dăruire pentru pacienții mei. Eram convinsă că Dumnezeu mă poate folosi ca să fiu utilă în viața multora. Am beneficiat, de-a lungul anilor, de numeroase cursuri și specializări, am întâlnit oameni cu pasiuni similare cu ale mele și am visat fericită la viitorul meu. Totuși, anii au trecut și un post în domeniul meu specific nu am găsit. Nu lucram în specializarea pentru care mă pregătisem.

Începuse un nou an și aniversarea mea se apropia. Eram tulburată. Așa fusesem în ultima vreme.

Eu și Dumnezeu aveam iar o discuție. I-am spus cum mă simțeam; cred că a înțeles ce am vrut să spun. Știam că datorită Lui ajunsesem atât de departe, trecând peste multe provocări. Încă eram convinsă că El are planuri mărețe pentru mine. Mă simțeam ca Iosif în închisoare pentru alți doi ani, neînțelegând însă motivul. Mă întreb ce simțea David, deja uns ca rege, dar rămas păstor la oi.

Răbdarea mea se subția. Cu o zi înainte de aniversare, mi s-a părut nimerit să întreb: „Doamne, acum ce mă fac? De ce mă simt atât de inutilă și de neîmplinită?”

A doua zi dimineața, de ziua mea, la ora 10:37, m-a sunat un coleg foarte apreciat. Nu am reușit să răspund la timp. Am sunat înapoi, întrebându-mă cum de a sunat într-o zi atât de ocupată ca să-mi facă urările. Dar el a spus că a sunat ca să îmi ofere un loc de muncă. Aveau nevoie de cineva cu pregătirea mea pentru acel post și el a decis să mă sune să vadă dacă eram interesată.

I-am răspuns că propunerea lui neașteptată era un răspuns la rugăciune.

După ce am terminat convorbirea, am sărit în sus de bucurie. Dumnezeu a răspuns în cele din urmă și timpul a fost potrivit perfect: un cadou de ziua mea!

Dacă lui Dumnezeu îi pasă de vrăbii și știe fiecare fir de păr din capul nostru, Lui îi pasă și de gândurile și de visurile noastre. Încrede-te astăzi în Dumnezeu! El va lucra la timpul potrivit.

Shana Cyr-Philbert

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor