Presupunere, credință și încredere la spălătorie

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

Maşina mea de spălat, de care depindeam atât de mult, s-a stricat chiar în ziua în care puneam de obicei rufele la spălat. Fiul nostru, Jamie, şi familia lui plecau din Tennessee pentru a fi alături de noi, în Texas, într-o scurtă vizită. Ne aşteptam să ajungă luni seara. Ştiam că spălătoria era închisă de sărbători, aşa că trebuia să duc rufele la spălat în ziua următoare. Eram acasă şi am presupus că persoana care a folosit ultima sticla cu detergent a închis-o bine. Ultima persoană (eu) nu înşurubase bine capacul sticlei sau nu s-a asigurat că era închis bine înainte de a pleca de acasă.

După ce am ajuns la spălătorie, Stan, soţul meu, a luat coşul cu rufe murdare şi detergentul şi s-a îndreptat spre uşă. În timp ce deschideam uşa maşinii de spălat am observat că detergentul curgea pe pantalonii lui Stan. Nu a fost deloc fericit cu acest incident! Ajuns înăuntru, a pus coşul jos, pe podea, în faţa maşinii de spălat, şi apoi s-a întors acasă să îşi schimbe hainele. Apoi am presupus că primul rând de maşini de spălat erau maşini cu o capacitate mai mică şi am pus două ture de haine la spălat. Când am deschis capacul detergentului şi al balsamului, am presupus că am citit instrucţiunile corect; am adăugat lichidul în recipientele greşite şi am dat drumul la maşină. Ceva nu părea în regulă. Am întrebat-o pe doamna din spatele meu dacă citisem corect instrucţiunile. Ea a spus: „Nu”, şi apoi mi-a explicat că eu foloseam una dintre maşinile de spălat cu o capacitate mare. Mi-am dat seama că trebuia să pun din nou la spălat hainele lui Stan în maşina de spălat cu o capacitate mai mică. Gata cu presupunerile.

Acum aleg să îmi exercit credinţa în ajutorul primit de la persoanele responsabile. Apoi, prin credinţă – nu prin încumetare -, am reuşit să mă încred în instrucţiunile pe care responsabilul de acolo mi le-a dat şi am ştiut că instrucţiunile erau corecte. Acasă, mecanicul ne-a asigurat că maşina de spălat nu mai putea fi reparată. Din cauza programului scurt de sărbători pentru livrarea şi instalarea unei noi maşini de spălat, am ştiut că va trebuit să vizitez de mai multe ori spălătoria. Următoarea mea excursie la spălătorie a decurs fără incidente – pe baza lecţiilor de încredere pe care le-am învăţat cu o săptămână înainte.

Tată, Îţi mulţumesc că Tu eşti credincios şi drept şi că îmi pot pune încrederea în Tine!

Anna Ivie Swingle

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor