Am fost martoră la moartea lui

Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică. – 2 Corinteni 5:1

Eram în schimbul de după-amiază. Pe secţie era linişte. Era prima dată când eram repartizată pe această secţie. Aveam şase pacienţi în grijă. Am evaluat rapid pacienţii şi am planificat îngrijirea pe care trebuia să le-o acord pentru a mă asigura că petreceam suficient timp cu fiecare dintre ei.

În capătul salonului era o femeie de vârstă mijlocie, stând la căpătâiul unuia dintre pacienţi. Am aflat că ea era acolo de câteva zile, veghind şi îngrijindu-l pe soţul ei, care era în fază terminală.

Înainte de a-mi termina planul de tratament pentru acea zi, doamna s-a ridicat şi mi-a şoptit: „Nu am mai mâncat nimic de ieri. Acasă nu am mai fost de câteva zile şi aş vrea să fac un duş. Pot să îl las cu dumneavoastră acum?”

„Cu siguranţă”, i-am răspuns, după care a plecat.

Aşteptând-o să se întoarcă, am avut ocazia să vorbesc cu soţul ei. Era conştient. L-am întrebat dacă pot să fac ceva pentru el.

„Nu cred că mă poţi ajuta cu nimic acum.”

„Pot să mă rog pentru dumneavoastră”, i-am spus eu. Apoi l-am întrebat dacă credea în Dumnezeu şi în Fiul Lui, Isus, care îi mântuieşte pe cei care cred în El. „Dumneavoastră credeţi în El?” Bărbatul a răspuns că da. „Doamne”, am început eu rugăciunea, „Te rog să îi dai acestui om pacea şi mângâierea Ta.”

Câteva minute mai târziu, pacientul a închis ochii. M-am grăbit la patul lui, dar am văzut că nu mai avea puls. Am chemat medicul şi el a confirmat moartea bărbatului. Soţia celui decedat s-a întors din scurta ei vizită acasă. I-am spus ce se întâmplase.

„Aţi dori să chemăm un preot?” a întrebat doctorul.

„Nu”, a răspuns soţia. „Această asistentă deja a făcut partea preotului.”

A sluji celor în nevoie este o lucrare încredinţată de Dumnezeu fiecărui lucrător al Său. Această lucrare nu îi binecuvântează doar pe ceilalţi, ci îmbogăţeşte vieţile celor care Îl caută Numele.

Esperanza Aquino Mopera

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor