Alegerea lui Larry

Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul (…), căci faptele lor îi urmează!” – Apocalipsa 14:13

Larry, una dintre rudele mele îndepărtate, era un alcoolic fără speranţă cu un trecut încărcat. El s-a căsătorit cu o fată creştină şi a avut doi băieţi cu ea înainte de a divorţa şi de a ieşi din viaţa copiilor lui. În cele din urmă, el s-a căsătorit cu altă femeie creştină. Şi cu ea a avut doi fii. Deşi Larry nu a fost nici soţul şi nici tatăl care ar fi trebuit să fie, soţia şi băieţii lui s-au rugat pentru el. Soţia lui i-a învăţat pe cei mici să îl iubească pe Isus şi i-a dus la biserică. Ea a făcut multe sacrificii pentru a-i trimite la o şcoală creştină, în apropiere de baza militară în care locuia.

Între timp, Larry şi câţiva tovarăşi de pahar au făcut o înţelegere cu proprietarul barului din localitate: pentru doar cinci dolari puteau consuma câte băuturi doreau într-o săptămână. Inutil să mai spun că Larry întotdeauna se întorcea acasă – înapoi la bază – noaptea târziu şi întotdeauna beat criţă. Într-o zi, superiorii lui l-au dus să supravegheze o maşină tip macara care îndepărta un jeep al armatei de printre şinele căii ferate din apropiere. „Acesta a fost jeepul tău, Larry!” i-au spus ei.

Larry a rămas fără grai! Nu îşi putea aminti să fi avut un accident în seara precedentă. Totuşi dovada era în faţa ochilor lui. Nici nu îşi imagina cum se întorsese înapoi la bază după accident. La scurtă vreme după acest incident, Larry a uitat să îl ia pe băiatul cel mic de la grădiniţă, pentru că era din nou la bar. După ce s-a trezit şi şi-a dat seama de gravitatea faptei, a încercat, cumva, să se scuze, dar fiul cel mic l-a întrerup.

„Taţi”, a spus el trist, „tu iubeşti berea mai mult decât ne iubeşti pe noi, nu-i aşa?” în acel moment, Larry a ales. Următoarea dată când tovarăşii lui l-au invitat să meargă să bea, el a refuzat, relatându-le cuvintele băiatului celui mic. În 2006, Larry şi-a predat pe deplin inima lui Isus şi a fost botezat în biserica soţiei lui care se ruga. Se pare că doar Larry îşi aminteşte povestea cuvintelor spuse de băiatul lui – moment care i-a schimbat viaţa. Nici măcar fiul său nu îşi aminteşte.

La sfârşitul înmormântării lui Larry, în 2016, un străin s-a apropiat de familie: „Îi datorez viaţa mea fericită de familie tatălui tău. Am râs când mi-a spus că vorbele băieţelului său i-au schimbat viaţa. Dar, când m-am căsătorit şi am devenit tată, mi-am amintit de ele şi am făcut aceeaşi alegere ca şi Larry.”

Să nu subestimezi niciodată impactul pe care îl va avea mâine cuvintele şi acţiunile tale de astăzi.

Dora Hallock

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor